Ilmoitus

Sukeltavat hevoset eivät palaa Steel Pieriin

HU 23.02. klo 15:26  Leena Alerini (Päivitetty 23.02. 16:36)

Hevossukellus on menneen talven lumia. Historiallinen kuva alkuvuosien hevossukelluksista Steel Pierissä.

USA:n Atlantic Cityssä järjestettiin sukeltavien hevosten näytöksiä viime vuosisadan alusta aina 70-luvulle asti. Hevoset hyppäsivät noin 20 metrin pudotuksen vesialtaaseen joko ratsastajan kanssa tai ilman.

Paikallinen yrittäjä Anthony Catanoso harkitsi näytöslajin herättämistä uudelleen henkiin Steel Pierin huvipuistossa, mutta eläinsuojeluyhdistysten massiivinen vastustus sai hänet muuttamaan mielensä. Päätös vetäytyä hankkeesta julkistettiin viime tiistaina.

Alunperin sukeltavat hevoset saivat alkunsa, kun ratsastamassa ollut William Carver putosi vuonna 1881 hevosineen Platter-joen sillalta veteen, selivis rytäkästä hengissä ja sai idean opettaa sukeltamisen hevoselle ja esittää sitä yleisölle maksusta. Carverin tytär Sonora Webster teki hevossukeltajana uran, joka kesti vuosikymmeniä. Carverin ura ei päättynyt edes siihen, kun hän sokeutui huonosti menneessä hypyssä, jossa hänen silmänsä vaurioitui. Webster totesi, että näkökyky ei ollut olennaista, sillä hevonen hoiti hyppäämisen.

Sukeltavat hevoset lopettivät hyppäämisen vuonna 1978 jolloin kaksi viimeistä sukeltajaa otettiin eläinsuojeluyhdistyksen huostaan.

Hänen muistelmansa on julkaistu kirjassa A Girl and Five Brave Horses. Websterin elämästä tehtiin myös Walt Disney-elokuva vuonna 1991.











Voittolinja - Voittajan valinta! Totomaatti Ilmoitus

Mitä mieltä olet Vermon tulevaisuuden suunnitelmista?
Peukku alas
Peukku ylös


IlmoitusIlmoitusIlmoitus






IlmoitusIlmoitus
Copyright © 2009 Suomen Hevosurheilulehti Oy ja lehden toimituskunta. Tekstin ja kuvien lainaaminen ilman tekijöiden lupaa kielletty.
hevosurheilu@hevosurheilu.fi