Saran Särmä on kokeilemisen arvoinen peli-idea torstaina Sorsasalossa.
Saran Särmä on kokeilemisen arvoinen peli-idea torstaina Sorsasalossa. Kuva Anu Leppänen.
Kotimaan ravit

Hevosurheilun Toto4-ideavihje Kuopio: Joko kykyhevonen onnistuu?

Henri Lehikoinen

Saran Särmän viime kisakaudet ovat olleet vaikeita ja onnistumiset harvassa. Tänään yhdeksänvuotias ori palaa tositoimiin reilun seitsemän kuukauden tauolta.

Saran Särmä on ollut tauolla, koska vanhasta kaviopolkemasta tulleesta halkeamasta lähti kasvamaan piikki sisäänpäin. Nyt kaikki pitäisi olla kunnossa. Omistaja–valmentaja Matti Nissisen mukaan oria aiemmin vaivannut vinouskin on ainakin kotona jäänyt pois. Vuonna 2016 Saran Särmä voitti neljä kertaa putkeen ja meni 22,3-tuloksen lyhyestä ryhmästä. Reilun 24 000 euron voittosumman omaava ori on sarjoihinsa kova tekijä, ja jos se suorittaisi nyt mihin pystyy, se voi aivan hyvin voittaa suoraan tauoltakin.

Avauskohteessa Winzet (5) on edullinen merkki, jos suosikki Flash Sprucea (2) haluaa varmistaa. Kolmannessa Faith In Life (10) on turhan unohdettu. Sen pitäisi suorittaa Marko Hakkaraisen mukaan nyt viime kertaa paremmin, sillä starttiväli on sopivampi. Päätöksessä takarivin suosikkikaksikko erottuu ehkä turhankin paljon. Predator Mick (1) on ravatessaan yllätysvalmis, All In Laddie (3) kisaa vahvassa vireessä ja edellisissään pitkällä matkalla epäonnistunut Alladin Bro (6) on sopivalla selkäreissulla mahdollinen.