Steen Juulin valmentama ja ohjastama Enjoy The Game on Hevosurheilun ideavarma.
Steen Juulin valmentama ja ohjastama Enjoy The Game on Hevosurheilun ideavarma. Kuva Jarno Unkuri.
Kotimaan ravit

Hevosurheilun Toto75-ideavihje Charlottenlund: Kotiradan nelivuotias ideavarmaksi

Arto Sipakko

Tanskan kansainvälinen pääkilpailu Copenhagen Cup on päivän Toto75-kierroksen kohokohta. Suosikki Zacon Gio on itseoikeutettu varma, mutta ideavihjeen toinen varma on vasta lähtönsä kolmanneksi pelatuin.

Vaikka Zacon Gio (T75-6/5) palaa koronaepidemian aiheuttamalta kilpailutauolta, sen tappiolla on vaikea spekuloida. Edellisen kerran Zacon Gio on hävinnyt 1.9.2018, ja viime kaudella se kukisti mm. Face Time Bourbonin sekä voitti Pohjois-Amerikan parhaat vanhemmat ravurit International Trotissa Yonkersissa. Mitä todennäköisimmin italialaisori etenee johtopaikalle ja vetää sen jälkeen vauhdilla perille.

Steen Juulin valmentama Enjoy The Game (T75-5/2) ei ole lähtönsä todennäköisin voittaja, mutta sen peliprosenttien pitäisi olla lähellä 20. Jägersron voiton nelivuotias otti komealla, alle 1.10-vauhtisella kirillä. Velten Limelight (1) on oikea suosikki, mutta sisäradan lähtöpaikka voi tuottaa juoksunkulkuun mutkia, sillä keulapaikkaa se tuskin pystyy pitämään.

Kolmevuotislähdössä Velten von Flevo (T75-3/3) ja Al Capone Stecca (6) ovat luokaltaan selvästi parhaat, joten niiden varaan voi rakentaa pelit.

Tammalähdössä Ultra Bright (T75-2/4) on liian suuri suosikki. Hyvä peli-idea voisi olla ulkoradasta huolimatta Visa As (8). Hyvänä se kestää tehdä omaakin juoksua, eikä Ultra Bright pääse keulassa varmastikaan määräämään matkavauhtia hölköttelyksi.