Maurizo maistuu suomenhevosten Oulu Express -finaalissa.
Maurizo maistuu suomenhevosten Oulu Express -finaalissa. Anu Leppänen
Kotimaan ravit

Hevosurheilun Toto75-ideavihje Oulu: Jackpotista iso siivu

Lauri Jääskeläinen

Suomenhevosten OEX -finaalissa on tuoreiden kommenttien perusteella isohko virhe peliosuuksissa. Maurizo voisi olla selvästi enemmän pelattu.

Seppo Suurosen valmentama Maurizo voitti Pikkupelimanni-ajon parantamalla monta sekuntia suoritustasoaan. Taakse jäivät tämän lähdön selvästi enemmän pelatut hevoset. Seuraavaan kisaan hevonen ei ollut parhaimmillaan, mutta OEX-karsinnassa Maurizo nappasi keulassa juosseen Kinderin rinnalta kakkossijan. Sen kisan jälkeen Suuronen vihjaa, että hevonen oli oikein hyvä harjoituksissa ja valmentaja uskoo omansa terävöityvän finaaliin. Kinderin ja Maurizon tasoero ei kertakaikkiaan voi olla niin suuri kuin mitä pelikannatukset antavat ymmärtää. Toki myös Ville Kalle, Huisi Hemmo ja Core ovat kaikki aivan mahdollisia voittajia, mutta Maurizo voisi olla finaalilähtöön kokeilemisen arvoinen pelikohde. Se oli karsinnassa yhtä paljon pelattu kuin Kinderi, ja esitys oli tosiaan huippuluokkaa.

Myrskyri etenee mahdollisesti jo alkumatkalla kärkeen, ja se on hyvä suosikkivarma. Don Williams jää myös yksin kuitille, koska se voi kisa alla parantaa otteitaan. Lisäksi lähdössä muhii ylivauhti. Tähen Toivomuksen rinnalle nousee nyt unohdettu Vappuäijä. Jackpotissa on tarjolla 75000 euroa, tästä viikonlopusta käynnistyy todellinen jackpot-putki. Kavioliiga alkaa myös Oulusta, joten luvassa on mielenkiintoisia lauantaipäiviä ravien parissa!