Trixtonin poika Sovereign Deo oli yksi perjantain Kindergarten-lähtöjen voittajista Meadowlandsissa. Kuva Totofoto
Trixtonin poika Sovereign Deo oli yksi perjantain Kindergarten-lähtöjen voittajista Meadowlandsissa. Kuva Totofoto 
Ulkomaan ravit

Father Patrickin 2-vuotiaat varsat aloittaneet väkevästi Meadowlandsissa

Tapio Mäenpää

Meadowlandsin live-lähetyksen studiossa ihasteltiin 2-vuotiaan Greenshoen esitystä kuin myös sen nuoren ruotsalaisvalmentaja Marcus Melanderin menestystä perjantain lähdöissä.

Greenshoe (Father Patrick) oli omaa luokkaansa 2-vuotiaiden oriiden ja ruunien New Jersey Sire Stakesin finaalissa ja voitti 62 500 dollaria tuloksella 10,6a. Hevonen on Courant Incin eli multimiljonääriksi Unibet-verkkovedonlyöntiyhtiöllään  kohonneen ruotsalaisen Anders Strömin omistuksessa.

Father Patrickin jälkeläiset ovat aloittaneet uransa väkevillä juoksuilla Meadowlandsin mailin radalla. Tammojen NJSS-finaalissa kaksoisvoitosta huolehtivat sen tyttäret Whispering Oaks ja French Cafe Jimmy Takterin ja Julie Millerin talleista.

2-vuotiaiden ravureiden lähdöt värittivät iltaa, kun ohjelmassa oli myös Kindergarten sarjan ensimmäiset osalähdöt lähtöinä 1, 3, 9 ja 10. Niissä voittivat mm. E L Titanin tytär Speed Titan (2, M E L Titan - Show Your Lindys - Dream Vacation) ja siittola Deo Volenten suurten odotusten Sovereign Deo (2, H Trixton - Cherished Victory - Valley Victory). Tuloksia pääsee tutkimaan USTA:n sivuilta täältä.

Illassa nähtiin myös vuoden 2015 Hambletonianin tähden Pinkmanin juoksu kolmanneksi avoimessa lähdössä, jonka voitti ylivoimaisesti Andy Millerin 5-vuotias ori Sutton (Donato Hanover - I Wanted Wings - Muscles Yankee) huipputuloksella 8,9a.

Ravien loppulähdöissä juoksi huutokaupassa 800 000 dollaria maksanut Tactical Landing, vuoden toisessa kilpailussaan. Takter yrittää sillä kohti Hambletoniania erilaisella kilpailuohjelmalla kuin monet vastustajistaan ja juoksuttaa hevosta 3-4-vuotiaiden lähdössä. Useimmat sen tulevista vastustajista mittaavaavat kykyjään lauantain suurkilpailun Stanley Dancerin kahdessa lähdössä.

Tactical Landing voitti vastustajansa vaivattomasti, mutta aurasi loppusuoralla sisäradalta monta rataa ulommaksi.