Loistavasti menestynyt Urlo Dei Venti voi menettää kesäkuisen Oslo GP -voittonsa. (Kuva: HU arkisto/Hanna Laakso)
Loistavasti menestynyt Urlo Dei Venti voi menettää kesäkuisen Oslo GP -voittonsa. (Kuva: HU arkisto/Hanna Laakso) 
Ulkomaan ravit

Oslo GP:n voittaja Urlo Dei Venti antoi positiivisen dopingnäytteen

Marja Mahlamäki

Norjan keskusjärjestö DNT tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että Oslo Grand Prixin voittanut Urlo Dei Venti on antanut positiivisen A-näytteen, joka sisälsi kortisonijohdannaista nimeltään triamsinoloni asetonidi. B-näyte on lähetetty analysoitavaksi toiseen laboratorioon.

Tämän tyyppisellä kortisonivalmisteella on pitkäkestoinen kipua lieventävä depo-vaikutus. DNT:n dopingtutkimusyksikkö teki tarkastuskäynnin Urlo Dei Venti kotitallille, joka sijaitsee Pisan lähistöllä Pohjois-Italiassa. Vastuuvalmentaja on Gennaro Casillo. Tallilta kerrottiin, että Urlo Dei Ventin polvet oli käsitelty kortisoni-injektioilla 11. toukokuuta. Siitä Oslon kisaan oli 29 päivää, kortisonivalmisteiden doping-varoaika on vähintään 28 vuorokautta. Asian käsittely jatkuu Skandinavisk Dopingkomitéssa.

Urlo Dei Venti on asetettu 90 päivän kilpailukieltoon 6.7. alkaen. Ennen kuin kilpailu-oikeus palautetaan otetaan C-näyte, jonka pitää olla negatiivinen. Mikäli B-näyte on positiivinen, Urlo Dei Venti menettää 1,5 miljoonan Norjan kruunun Oslo Grand Prix -voittonsa.

Hevosen omistaja Stefano Simonelli antoi DNT:lle lausunnon, jossa hän korostaa, ettei voi ymmärtää, kuinka hevonen on voinut antaa positiivisen näytteen. Hän on asiasta pahoillaan ja haluaa auttaa sen tutkimista kaikin keinoin.

Tgn.no:lle hän vakuutti, että hevosen kanssa on noudatettu tarkkaan Norjasta saatuja ohjeita, ja sillä oli oma vartija koko matkan. Annetun päivämäärän jälkeen sitä ei lääkitty mitenkään.