Timoko näytti hyvältä myös alleajossa.
Timoko näytti hyvältä myös alleajossa. Kuva: Jussi Lähde
Ulkomaan ravit

Timoko ja Un Mec d'Heripre Elitloppet-karsintojen voittoon

Marjukka Mahlamäki

Ensimmäisen Elitloppet-karsinnan johtopaikalle oli hetken tunkua, kun 1 Oasis Bi ja 4 Timoko havittelivat molemmat johtopaikkaa. Timoko vei pidemmän korren ja piti paikkansa loppuun asti.

Timoko ja Björn Goop vetivät ensimmäiset 500m aikaan 07,8 ja saivat pian ulkopuolelleen prässääjän, kun 6 Volstead ilmestyi sen rinnalle. Timoko ei johtopaikasta luopunut ja loppusuoralla kolmatta hyökkäsi 2 Resolve. Neljättä rataa pitkin voittokamppailuun pyrki vielä 3 Propulsion. Timokon johtoasema piti loppuun asti ja neljäs maalissa oli Oasis Bi. Timoko vei karsintalähdön ajalla 09,1a.

Toisessa karsinnassa tahtipuikkoa heilutti alkuun 1 Royal Fighter. Tuhat metriä paineltiin aikaan 09,6 varsin muuttumattomassa kolmoisjonossa ja loppusuoran alussa viuhka levittyi neljän radan leveydelle. Voittoon rynnisti keskeltä rataa Fabrice Souloyn ranskalaisvieras 4 Un Mec d'Heripre Joseph Verbeeck rattaillaan, 2 Nuncio heti kannassaan. Kolmantena maalissa oli 1 Royal Fighter ja neljäs finaaliin jatkaja on 8 Billie de Montfort.

Verbeeck ensi sanoikseen kiitteli voittajahaastattelussa, että sai kunnian ajaa Souloyn hevosta.

"Un Mec D'Heripre on viiden parhaan ajamani hevosen joukossa."