Juha Rehulan pitkä putki kansanedustajana ei saanut jatkoa. Arkistokuva
Juha Rehulan pitkä putki kansanedustajana ei saanut jatkoa. Arkistokuva 
Uutiset

Juha Rehula jäi vaaleissa varasijalle

Stiina Ikonen

Eduskuntavaalien tulos on lähestulkoon ratkottu. SDP:n ja perussuomalaisten mittelö etenee tasapäin, keskusta on vaalien suuri häviäjä. Sen myötä Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula (kesk) putoaa eduskunnasta ja jää varasijalle 3 327 äänellään.

55-vuotias Rehula on työskennellyt kansanedustajana pitkään, vuodesta 1996 lähtien. Sosiaali- ja terveysministerinä hän oli vuosina 2010-2011 ja perhe- ja peruspalveluministerinä 2015-2017. Hippoksen hallitukseen hänet valittiin toukokuussa 2018. Viime marraskuussa luottamustehtävään myönnettiin kahden vuoden jatkopesti.

Keskusta on kärsinyt pääministeripuolueen rasitteista, ja se koki näissä vaaleissa ison tappion. Päijät-Hämeeseen vaalipiiristä heltisi keskustalle vain yksi paikka. Se meni Rehulan sijaan uudelle kansanedustajatulokkaalle Hilkka Kempille, 30, joka keräsi 3 601 ääntä.

Asikkalalainen Kemppi on ottanut kantaa muun muassa lomitukseen liittyen. MTK:n vaalitentissä hän totesi lomittamisen olevan erittäin tärkeä tuen muoto, jossa kyse on paitsi tuottajien jaksamisesta, myös eläinten hyvinvoinnista.

Juha Rehulan saama äänimäärä putosi noin puoleen sitten vuoden 2015 vaalien. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) meni läpi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 7 492 äänellä. Hänkin menetti edellisvaaleista noin 1900 ääntä.