Heli Taipale ja Arsi Skyttä tekivät ikimuistoisen ravireissun Kouvolasta Poriin. "Melkein meinasi itku tulla, miten ystävällisiä ihmisiä voi olla", Heli Taipale kiittää.
Heli Taipale ja Arsi Skyttä tekivät ikimuistoisen ravireissun Kouvolasta Poriin. "Melkein meinasi itku tulla, miten ystävällisiä ihmisiä voi olla", Heli Taipale kiittää. Arkistokuva: Anu Leppänen
Uutiset

Kaksi rengasrikkoa samalla ravireissulla – porilaiset hevosmiehet riensivät apuun

Jari-Pekka Rättyä

Kahden hevosen kanssa Porin T75-raveihin matkanneet Arsi Skyttä ja Heli Taipale saivat kokea. miten hevosmiesyhteisössä autetaan toinen toistaan.

Ensimmäisen kerran matka Kouvolasta Poriin katkesi jo Vierumäen kohdalla. Kuljetuskopista räjähti rengas, ja sen tilalle piti vaihtaa vararengas. Siitä selvittiin omin voimin.

Mutta kun toinen rengas meni rikki parikymmentä kilometriä ennen Poria, olivat vitsit vähissä. Vararengas oli jo käytössä. Nelipyöräisessä kopissa rikkoa ei olisi heti edes huomattu ilman sivullista apua. Valpas naishenkilö soitti hätäkeskukseen ja sai kopin rekisterinumerolla puhelinnumeron, johon soitti asiasta.

”Kesärenkaat oli vaihdettu vastikään alle, ja niiden piti olla ihan hyväkuntoiset. Vaikea sanoa, miksi kaksi poksahti nyt rikki. Olisiko kierrätysmateriaalista tehdyt eko-renkaat vaan pehmentyneet talven aikana ulkovarastossa”. Heli Taipale pohtii.

Hän jäi hevosten kanssa odottelemaan bussipysäkille, kun rengasrikon huomannut avulias naishenkilö lähti viemään Arsi Skyttää radalle.

”Meinattiin ensin mennä vähän paniikkiin, kun oli kiire raveihin, vieras paikka eikä siellä juurikaan tuttuja. Erkki-Pekka ja Ilona Mäkinen tunnetaan kuitenkin hyvin, ja he tuntevat paljon ihmisiä, joten soitettiin heille. He kertoivat radalla ongelmasta eteenpäin”, Taipale kertoo.

Näin apujoukot olivat valmiustilassa Skytän saapuessa radalle, eikä aikaakaan, kun Aarre Multanen ja Sebastian Långström olivat jo hakemassa kopin kanssa hevosia tien poskesta. Radalle Heli Taipale ja hevoset saapuivat kahden aikoihin.

”Sebastian lähti hakemaan voilokkeja, ja me alettiin heti valjastaa hevosia. Niillä ehdittiin ajaa vähän hölkkääkin ennen starttia.”

Siinäkään tuurit eivät käyneet parhaalla mahdollisella tavalla. Fast Time jäi pussiin ollen kuitenkin viides ja tienaten 400 euroa. Special Envoy U.S. jäi ilman rahaa.

”Special Envoy U.S. ei ollut ihan niin hyvä kuin kahdessa edellisstartissa. Olisiko sisärata ollut sille vähän liian pehmeä? Oltiin kuitenkin molempiin ihan tyytyväisiä”, Heli Taipale summaa.

Mikä parasta, kun hevoset tulivat radalta, oli oma koppi jo odottamassa ja rengas vaihdettuna. Skyttä ja Taipale pääsivät lähtemään saman tien kotimatkalle omalla kopilla.

”Sebastian Långström tarjoutui hakemaan Jouni Miettiseltä vararenkaan ja oli käynyt vaihtamassa sen ja tuonut kopin radalle."

”Yhteisössämme on voimaa. Kiitämme näitä yllä mainittuja henkilöitä sekä muita auttamaan tarjoutuneita sydämiemme pohjasta”, Heli Taipale päätti Facebook-postauksensa.