Pentti Linkola ja Rimmo. Kuva: Hanna Hentinen.
Pentti Linkola ja Rimmo. Kuva: Hanna Hentinen. 
Uutiset

Pentti Linkola muistaa suomenhevosta hyvällä

Jarno Unkuri

Kalastaja ja toisinajattelija Pentti Linkola asuu pienessä keltaisessa mökissä Sääksmäellä ja puhuu mielellään hevosista.

86-vuotiaan Linkolan liikkuminen on vaikeutunut, mutta maailmanmenoa hän seuraa tiiviisti. Tykkäystensä kohteet hän ilmoittaa suusanallisesti. Hän pitää esimerkiksi suomenhevosesta ja punaisesta maidosta.

”Yhä edelleen luonto on kaunis siellä täällä. Vielä on kauniita säveliä ja maalataan kauniita tauluja. Paljon hienoa kirjoitetaankin. Voi sanoa, että meillä on vielä tämä. Mutta vähenevissä määrin”, Linkola pohtii.

Vanhakantainen maatalous työhevosineen oli Linkolan mielestä sitä, minkä maapallo olisi kestänyt.

”Itselläni työhevonen vastasi moottorikelkkaa, autoa ja traktoria.”

Perjantailehti kysyy myös, onko hevonen ilmastoystävällinen eläin. Tapoja mitata ympäristön kuormittamista on monia. Jutussa keskitytään ilmastovaikutukseen.

Yksi ihmisen tekemistä eettisistä ekoteoista voi Pekka Larsenin mielestä olla hevosenlihan syöminen. Ratsastuksessa pohdimme lisäksi, miltä tuntuu paluu satulaan tauon jälkeen.

Lehti sisältää Teivon ja Vermon raviraportit, vihjeanalyysit Kuopion Varsakunkku-Toto76-kierroksesta lähtien ensi keskiviikkoon Toto65:een asti.

Ajankohtaisuutisissa tarkastelemme, millaiset turvallisuusaspektit tulee ottaa huomioon, kun esimerkiksi tallin hevosenomistajat totuttelevat hevosenkäsittelyyn käytännössä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.