Eläinlääkärin työt, oma hevostila ja perhe pitävät Riina Rekilän tiukasti Suomessa. Ilona-tytär on menestyvä poniraviohjastaja.
Eläinlääkärin työt, oma hevostila ja perhe pitävät Riina Rekilän tiukasti Suomessa. Ilona-tytär on menestyvä poniraviohjastaja. 
Uutiset

Riiina Rekilä pysyy Suomessa – ”Kilpaa voidaan käydä Ruotsissa ajamassa”

Jari-Pekka Rättyä

Valmentaja Katja Salminen kertoi Combatant Motionin voittajahaastattelussa Killerillä olevansa lähdössä Riina Rekilän kanssa Ruotsiin.

Kommentista saattoi saada sellaisenkin kuvan, että edessä olisi pidempikin turnee, mutta sellaisesta ei ole kyse.

”Kun on näin iso paikka, ettei täältä voi minnekään lähteä”, hevostilan pyörittämisen lisäksi eläinlääkärin töitä tekevä Riina Rekilä tyrmää.

Hevosia on siitostammat ja varsat mukaan lukien parikymmentä, ja treenattavia puolenkymmentä. Palkattu työntekijäkin tosin löytyy.

”Olen hoitanut Combatant Motionia, ja Katjan kanssa on ollut juttua, että kilpaa voidaan käydä Ruotsissa ajamassa. Ne on kuitenkin ihan yksittäisiä reissuja. Jos porukalla käydään, ei ihan kaikkien tarvitse lähteä mukaan. Uumajasta pääsee nätisti yli”, Riina Rekilä avaa talven suunnitelmia.

Hänen omistamansa 3-vuotias Finland kilpaili alkuvuoden Pekka Korven Ruotsin tallista käsin mainiolla menestyksellä. Samanlaisia suunnitelmia ei sillä tai muillakaan hevosilla ole toistaiseksi suunnitelmissa.

”Hevoset on vähän tavallisia, että niitä kannattaisi Ruotsiin lähettää. Finland palautui viime  Åbyn reissusta huonosti, se oli sairas ja tauti ja pitkä kuljetus olivat huono yhtälö. Se sai olla kolme viikkoa ajamatta. Katsotaan, jos tammikuussa ajettaisiin taas kilpaa”, Riina Rekilä pohtii.

”Kaksivuotiailla voidaan joku startti ajaa vielä tänä vuonnakin, jos sopivia lähtöjä löytyy.”