Petra Huhti on Kuukauden henkilö. Kannen kuva: Anu Leppänen
Petra Huhti on Kuukauden henkilö. Kannen kuva: Anu Leppänen 
Uutiset

Saharassa tuulee – Petra Huhti Kuukauden henkilönä

Johanna Heinonen

Kriteriumvoittaja Sahara Jaeburnin omistaja-kasvattaja Petra Huhti on Hevosurheilun Kuukauden henkilö. Selvitämme myös hevosten hiekansyöntiä ja perkaamme valtuuskunnan kokouksen antia.

Tampereelta kotoisin oleva Petra Huhti kiinnostui hevosista jo ala-asteikäisenä. Hän päätyi ensin Kaupin ratsastuskouluun ja kulki hoitohevosen saatuaan neljä kertaa viikossa tallille kaupungin toiselta laidalta.

Hänen työhistoriansa on hengästyttävä. Tällä hetkellä hän työskentelee tammapraktiikkaan keskittyneenä eläinlääkärinä, mutta historiaan mahtuu agronomin opinnot Helsingin yliopistossa, gradu turkiseläinten teurasaineistosta, ilmoitusmyyjän hommia Hevosurheilulla ja kesätöitä hevosklinikalla. Hevosenhoitajana hän on työskennellyt niin Pekka Yli-Houhalalla kuin Markku Niemiselläkin.

Mistä tulee Sahara Jaeburnin lempinimi ’Piippi’? Miksi sitä ei myyty varsana? Miten Petra Huhti pääsi eläinlääketieteelliseen, vaikka pohjana oli lyhyt matematiikka? Mihin hän kiinnittää siitostammassa huomiota? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Miksi suomalaiset hevoset syövät hiekkaa? Vastausta tähän ei ole, eikä oikein tiedetä mistä sitä pitäisi etsiäkään.

Eläinlääkäri Kati Niinistö tietää lähes kaiken siitä, miten hiekan saa hevosen suolistosta ulos. Sen sijaan siitä, miksi sitä sinne joutuu, joskus ämpärikaupalla, ei ole kuin arvailuja.

Hevosurheilun perjantainumerossa pureudumme hiekansyöntiin monelta kantilta.

Uutisissa taas kerromme, kuinka Suomen Hippoksen valtuuskunta teki syyskokouksessa henkilövalintoja. Ypäjän Hevosopistolla taas kuohuu edelleen. Nyt omistajat ovat vaatimassa puolueetonta selvitystä työilmapiiritilanteesta.

Hevosurheilun ratsastuksen marraskuun Personal Trainerina on Helkky Ylönen.

Kouluratsastuksessa puhutaan paljon rentoudesta. Koulusäännöissä se itse asiassa mainitaan vain käynnin kohdalla, mutta rento hevonen suorittaa parhaiten sekä henkisesti että fyysisesti. Ylönen kertoo, mitkä asiat vaikuttavat kouluhevosen rentouteen, ja millä keinoin rentoutta voi lähteä etsimään.

”Rento hevonen on hevonen, joka tuntee olonsa turvalliseksi. Rentouden näkee hevosesta aika pitkällekin, jos osaa vain lukea sitä. Hevosen rentouteen vaikuttaa paljon jo se, millainen se on tallissa. Kun asiat ovat hyvin, hevonen on yleensä siellä rauhallinen”, Ylönen sanoo.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.