Tähen Toivomus otti hallitusti 8000 euron arvoisen voiton.
Tähen Toivomus otti hallitusti 8000 euron arvoisen voiton. Kuva: Roosa Lindholm
Uutiset

Tähen Toivomus rankaisi lopussa

Niko Haaranen

Vermon Toto76-finaalikierros polkaistiin käyntiin Tähtidivisioonalla. Lähdössä nähtiin hurjan kova avauspuolikas.

Harri Kotilainen ja Hannu Torvinen eivät päässeet ajokkiensa kanssa yhteisymmärrykseen juoksupaikoista Toto76-avauskohteessa. Kotilainen torjui Äänestäjän rattailla Torvisen ja Ekin Toiveen, mutta hintana oli hurja 16,5-vauhtinen avaus.

Henri Bollström oli hurjastelusta hyvillään suosikki Tähen Toivomuksen rattailla. Valjakko ei lähtenyt alussa mukaan keulataistoon, vaan eteni johtavan rinnalle vauhdin tasaannuttua.

"Tähen Toivomus oli auton perässä tosi epävarman tuntuinen, joten alkuun ei auttanut satsata. Ori paransi raviaan, kun vauhti kasvoi. Menestystoiveet nousivat kovan alkuspurtin ansiosta", Bollström myönsi.

Kuusivuotias Tähen Toivomus marssi lopulta vakuuttavasti kärkeen.

"Luotin hevoseen ja se voitti korvat kiinni. Loistava oli Ekin Toivekin, kun tuollaisen avauksen kesti", Bollström jakoi kehuja myös vastustajan suuntaan.

Tähen Toivomuksen voittotulos märällä, mutta pitävällä radalla oli 25,0a / 2100 metriä.

Orin osaomistaja-valmentaja Pauli Raivio oli suunnitellut jo hevosen seuraavaa starttia.

"Jos mitään negatiivista ei ilmene, ensi lauantaina lähdetään Satakunta Senioriin mukaan. Tämän ikäiselle on muuten heikosti lähtöjä tarjolla, kun 80 000 euroa meni nyt rikki. Ori pääsee juoksemaan Porissa ikäisiään vastaan", Raivio päätti.

Ekin Toive oli lähdössä toinen, Mika Forssin ajokki Pyörylän Paroni kolmas.

Toto76-2: Enintään 145 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa Regent Zet latasi Esa Holopaisen käsistä omaa vauhtiaan kärkeen. Ruunalla ajettiin myös keulasta, joka toi lopulta hopeasijan.

Johtavan rinnalle kiertänyt pelisuosikki T.Rex marssi maalisuoralla oikein kevyen oloisesti voittoon. Voittotulos oli 14,1a / 2100 metriä.

"Hevoselle ei ole tehty vielä mitään virityksiä. Viime vuonnakaan ei riisuttu kertaakaan takakenkiä, miten T.Rex juoksi paljon Ruotsissa. Saa nähdä mitä sitten tapahtuu, kun kenkiä otetaan joku päivä pois", T.Rexin valmentaja Tapio Mäki-Tulokas jutteli.

Regent Zetin jälkeen kolmantena maaliin tuli Jukka Torvisen ajokki Good Dynamite.

Toto76-3: Köppisen valmentaja Jyrki Korhonen uhosi pilke silmäkulmassa ennen Valiodivisioonafinaalia, että "nyt on juniorit tulleet väärän seriffin takapihalle."

Turhaan Korhonen ei ennen lähtöä elätellyt toiveita menestyksestä, sillä uusista lainakärryistä viilettänyt Köppinen lopetti 2. ulkoa maalisuoralla varmasti ohi kärkiparin Polaran ja Camrin.

"Aku (Ari Moilanen) tuumasi Porissa, että orille jäi virtaa ja pateja tallelle hurjasti", Korhonen paljasti miksi osasi odottaa menestystä Vermossakin.

Polara oli maalissa toinen, Antti Kinnusen suojatti Juntti-Jussi kolmas. Suosikki Camri hiljensi lopussa keulasta ja putosi hännille.

Toto76-4: Haastaja- vs. Huippudivisioonafinaali pääsi kolmannella matkaan. 

Olavi Nisonen oli ennakkoon luottavainen suojattinsa Pauhiksen pärjäämismahdollisuuksista. Nisosen mukaan edes paikka johtavan rinnalla ei veisi mahdollisuuksia, eikä se totisesti niin tehnytkään.

Pauhis nujersi tiukassa taistossa keulan Unteron ja nappasi 7000 euron ykköspalkinnon tuloksella 27,6 / 2100 metriä.

"Täytyy sanoa, että sanattomaksi vetää karjalaismiehenkin. Pauhis oli mainio. Se ei tee isoa, mutta voitto oli kohtuullisen helppo", Nisonen sanaili tyytyväisyyttä huokuen.

Pauhiksen ja Unteron  jälkeen kolmantena maalilinjan leikkasi Hannu Hietasen ohjastama Joriini.

Toto76-5: Haastajadivisioonafinaalissa nähtiin odotettu kohtaaminen, kun Tomac ja Bluehill's Storm iskivät yhteen. Kaksikko otti mittaa toisistaan jo kiihdytyksessä, joka kellotettiin 09.5-vauhtiseksi. Räväkän alun ansiosta muutkin saivat mahdollisuuden.

Ville Tonttila pääsi ohjastamansa ja valmentamansa Nitro Diablon kanssa 2. ulos, jos käänsi kiriin viimeisellä puolikkaalla. Ruuna kiri varmasti Suomen uransa avausvoittoon. Ravipelaajat Nitro Diablon voitto yllätti, mutta Tonttilaa ei niinkään.

"Nitro Diablo hävisi suosikille karsinnassa vain vähän tämän rinnalta", Tonttila huomautti.

Toto76-6: Odotettu Helsinki-ajo oli vuorossa seuraavana.

Jukka Torvinen eteni Seabiscuitin kanssa keulaan ohi Amazing Soulin ja Jukka Kinnusen.

Vuoden 2015 Suomen mestari ei ollut keulasta yllätettävissä, vaan se karkasi helposti muilta tuloksella 12,5a / 1609 metriä.

Seabiscuit kutsuttiin lähdön jälkeen Finlandia-ajoon, johon valmentaja Ivar Holmlund vastasi myöntävästi.

Toinen lähdössä oli Workout Wonder, kolmas Amazing Soul.

Lisää aiheesta myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-7: Kierros päättyi Pronssidivivisioonafinaaliin.

Mika Forss latasi keulaan suosikki Finally Famouksen kanssa. Hurjavireinen ruuna ei ollut yllätettävissä, vaan se voitti oikein kevyesti tuloksella 14,7a / 2100 metriä.

Jyrki Tammimetsän suojatti Griminal Jack kiri toiseksi ennen Tom Erikssonin valmentamaa Downanderia.