Ainon Hanna Nyholm ja Katri Siltala ja A-sarjan mersu. Auto on Katri Siltalan, ja kuvassa vain mallina. Syyskuun finaalivoittaja ajaa kotiin tuliterällä autolla.
Ainon Hanna Nyholm ja Katri Siltala ja A-sarjan mersu. Auto on Katri Siltalan, ja kuvassa vain mallina. Syyskuun finaalivoittaja ajaa kotiin tuliterällä autolla. Kuva: Leena Alérini
Ratsastusuutiset

Uusi esteratsastuksen autokisa Suomeen - alkaa ensi kuussa!

Leena Alerini

Ratsastuskeskus Aino käynnistää aivan uuden, kansallisen estekilpailusarjan, jossa on autopalkinto.
Suomeen saadaan kuin saadaankin tälle kaudelle autokisa. Ratsastuskeskus Ainossa alkaa huhtikuussa neljän osakilpailun ja finaalin estekilpailusarja Mercedes-Benz Ride & Drive.

Palkintona finaalin voittaja saa vuoden 2020 vuosimallia olevan A-sarjan Mercedes-Benz -henkilöauton vuodeksi käyttöönsä.
Autopalkinto on suunnattu aikaisemmista vuosista poiketen amatööreille. Estekorkeutta Ainossa mietittiin pitkään, ja päädyttiin siihen, että sarja hypätään harrastelijalle sopivalla estekorkeudella 110-120 cm. Ensimmäinen osakilpailu huhtikuussa hypätään 110-esteillä, kolme seuraavaa 115-tasolla ja syyskuun lopun finaali 120 cm tasolla.
Säännöt on suunniteltu takaamaan, että sarjasta ei muodostu ammattilaisten läpihuutojuttu.  Ratsastajat, joilla ei ole kuluvalta vuodelta eikä viime vuodelta hyväksyttyä suoritusta 140-esteluokista tai isommista, saavat osallistua.

Mercedes-Benz Ride & Drive 2020
1. osakilpailu 25.-26.4.
2. osakilpailu 5.-7.6.
3. osakilpailu 7.-9.8.
4. osakilpailu 12.-13.9. halli
Finaali 24.-27.9. halli