Nuoren Pekka Yli-Houhalan aloitus valmentajana oli pistänyt Juhani Lagerstamin silmään, ja hän pestasi Pekan Laukon Kartanoon vuonna 1981. Menestystä alkoi tulla heti, ja läpimurto Euroopan huipulle koitti 1990-luvulla Houston Laukon kanssa.”Kävi kauhea tuuri, että sellainen hevonen syntyi Vesilahdelle ja tuli minun valmennukseeni”, Pekka tiedostaa.Kun Houstonin ura päättyi, kaikki oli saavutettu.”Oli vielä muutama ihan kohtuullinen hevonen, kuten Isadora Laukko ja sen varsa Hot Wings. Siitä kuvittelin paljon, mutta kun olin väärässä, into loppui. Piti päästä pois, myin tai annoin tavarat ja hevoset.”Tyhjän päälle Pekka ei kuitenkaan jäänyt. Valmentamisen sivussa hän oli alkanut tuoda maahan yhdessä Harri Lehtosen kanssa Hot Wingsillekin nimensä antanutta kanansiipikastiketta, josta kasvoi iso bisnes.Tänä päivänä Pekka keskittyy pitämään huolta kunnostaan mm. padelin ja golfin parissa, käy kuntosalilla ja pyöräilee sähköpyörällä. Ajankäyttöongelmia ei ole.”Tuntuu, että jatkuvasti on maanantai tai perjantai. Tämä loppupätkä menee aika nopeasti”, hän veistelee..”Enempi onnea kuin ymmärrystä”Moni meistä törmää ulkomaanmatkoillaan tuotteeseen tai konseptiin, jonka voisi uskoa lyövän läpi Suomessakin. Siitä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että oivallus jalostuu bisnekseksi. Näin kävi Pekka Yli-Houhalalle ja Hot Wings -siipikastikkeelle.”Kaikki lähti siitä, kun ostettiin Lehtosen Harrin kanssa lounasbaari Lempäälästä ja se lähti menemään päin helvettiä. Jotain piti keksiä, oltiin pakon edessä.”Amerikan-matkoillaan suomalaiset hevosmiehet olivat tykästyneet tulisiin kanansiipiin, jollaisia Suomesta ei saanut. Yli-Houhalalle syntyi ajatus tuoda kastiketta ja konsepti Suomeen.”Floridassa asuneiden Yli-Panulan Timon ja hänen Raija-vaimonsa avulla saatiin selville, ketä piti lähestyä. Läheteltiin sitten fakseja, ja saatiin asiat sovittua. Enempi oli onnea kuin ymmärrystä”, Pekka väittää.Ensin wingsejä myytiin vain Lempäälän Matkahuollon lounasbaarissa, mutta suosion kasvettua Yli-Houhala ja Lehtonen alkoivat kunnostaa siipiravintolaa Tampereen keskustaan. Se on Aleksanterinkadulla edelleen.”Houston Laukon ajopalkkioilla sitä rempattiin, ne meni siihen lyhentämättöminä. Mutta olisi ne voinut huonomminkin sijoittaa”, Yli-Houhala naurahtaa.Tänä päivänä hänellä on tyttärensä Lauran kanssa maan ”siipipääkaupungissa” Tampereella neljä siipiravintolaa, ja syksyllä aukeaa viides. Lisäksi heillä on yksi ravintola Helsingissä ja yksi franchising-ravintola Oulussa. Tärkeä osa liiketoimintaa on myös kastikkeen pullotus myyntiä varten.”Siitä tulee kolmasosa liikevaihdosta”, Pekka Yli-Houhala mainitsee.Työntekijöitä on jo noin 70. Pekkaa ei arjen pyörittämiseen enää tarvita."Minulla on vielä avaimet varastolle, mutta varsinainen toiminta on Lauran käsissä.”Syntymäpäiväänsä 21.4. 70 vuotta täyttävä Pekka Yli-Houhala viettää matkoilla.
Nuoren Pekka Yli-Houhalan aloitus valmentajana oli pistänyt Juhani Lagerstamin silmään, ja hän pestasi Pekan Laukon Kartanoon vuonna 1981. Menestystä alkoi tulla heti, ja läpimurto Euroopan huipulle koitti 1990-luvulla Houston Laukon kanssa.”Kävi kauhea tuuri, että sellainen hevonen syntyi Vesilahdelle ja tuli minun valmennukseeni”, Pekka tiedostaa.Kun Houstonin ura päättyi, kaikki oli saavutettu.”Oli vielä muutama ihan kohtuullinen hevonen, kuten Isadora Laukko ja sen varsa Hot Wings. Siitä kuvittelin paljon, mutta kun olin väärässä, into loppui. Piti päästä pois, myin tai annoin tavarat ja hevoset.”Tyhjän päälle Pekka ei kuitenkaan jäänyt. Valmentamisen sivussa hän oli alkanut tuoda maahan yhdessä Harri Lehtosen kanssa Hot Wingsillekin nimensä antanutta kanansiipikastiketta, josta kasvoi iso bisnes.Tänä päivänä Pekka keskittyy pitämään huolta kunnostaan mm. padelin ja golfin parissa, käy kuntosalilla ja pyöräilee sähköpyörällä. Ajankäyttöongelmia ei ole.”Tuntuu, että jatkuvasti on maanantai tai perjantai. Tämä loppupätkä menee aika nopeasti”, hän veistelee..”Enempi onnea kuin ymmärrystä”Moni meistä törmää ulkomaanmatkoillaan tuotteeseen tai konseptiin, jonka voisi uskoa lyövän läpi Suomessakin. Siitä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että oivallus jalostuu bisnekseksi. Näin kävi Pekka Yli-Houhalalle ja Hot Wings -siipikastikkeelle.”Kaikki lähti siitä, kun ostettiin Lehtosen Harrin kanssa lounasbaari Lempäälästä ja se lähti menemään päin helvettiä. Jotain piti keksiä, oltiin pakon edessä.”Amerikan-matkoillaan suomalaiset hevosmiehet olivat tykästyneet tulisiin kanansiipiin, jollaisia Suomesta ei saanut. Yli-Houhalalle syntyi ajatus tuoda kastiketta ja konsepti Suomeen.”Floridassa asuneiden Yli-Panulan Timon ja hänen Raija-vaimonsa avulla saatiin selville, ketä piti lähestyä. Läheteltiin sitten fakseja, ja saatiin asiat sovittua. Enempi oli onnea kuin ymmärrystä”, Pekka väittää.Ensin wingsejä myytiin vain Lempäälän Matkahuollon lounasbaarissa, mutta suosion kasvettua Yli-Houhala ja Lehtonen alkoivat kunnostaa siipiravintolaa Tampereen keskustaan. Se on Aleksanterinkadulla edelleen.”Houston Laukon ajopalkkioilla sitä rempattiin, ne meni siihen lyhentämättöminä. Mutta olisi ne voinut huonomminkin sijoittaa”, Yli-Houhala naurahtaa.Tänä päivänä hänellä on tyttärensä Lauran kanssa maan ”siipipääkaupungissa” Tampereella neljä siipiravintolaa, ja syksyllä aukeaa viides. Lisäksi heillä on yksi ravintola Helsingissä ja yksi franchising-ravintola Oulussa. Tärkeä osa liiketoimintaa on myös kastikkeen pullotus myyntiä varten.”Siitä tulee kolmasosa liikevaihdosta”, Pekka Yli-Houhala mainitsee.Työntekijöitä on jo noin 70. Pekkaa ei arjen pyörittämiseen enää tarvita."Minulla on vielä avaimet varastolle, mutta varsinainen toiminta on Lauran käsissä.”Syntymäpäiväänsä 21.4. 70 vuotta täyttävä Pekka Yli-Houhala viettää matkoilla.