Hevosten Tinder on avattu
Kuvakaappaus: Hevosurheilu

Hevosten Tinder on avattu

Suomen Hippos on avannut uuden jalostuspalvelun osoitteessa heppa.hippos.fi/jalostus.

Nyt julkaistu jalostustietojärjestelmä on palvelun ensimmäinen versio, ja Hippos kehittää siihen jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Jalostusinformaatikko Susanna Backin mukaan jalostustietojärjestelmä antaa kasvattajille työkaluja jalostuksen suunnittelua varten yksinkertaisessa paketissa.

”Tämä on jatkuva prosessi. Tulossa on vielä paljon lisäominaisuuksia, kuten edistynyt testiparitus. Palveluun tulee myös laajennettuja kasvatuksen ja jalostuksen tilastoja, joita voi selata entistä helpommin”, Back kertoo.

Jalostustietojärjestelmän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat testiparitus, emälinjan tuotanto ja sukusiitosasteet. Tällä hetkellä järjestelmässä voi tehdä yksinkertaisia isän ja emän testiparituksia kaikilla roduilla, eli testata, miltä suunnitellun yhdistelmän varsan sukupuu näyttää.

Jos testiparituksen sukusiitosaste ylittää 6,25 prosenttia, palvelu näyttää prosentit punaisella. Back kertoo, että ominaisuuden tarkoitus on kiinnittää palvelun käyttäjien huomio sukusiitokseen ja sukulaistumiseen ennen kaikkea suomenhevosilla.

Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpään mukaan kasvattajille halutaan tarjota jalostustietojärjestelmän avulla entistä syvempää tietoa rotu- ja lajikohtaisesti jalostusvalintojen tueksi. Hän kertoo, että Hippos on tutkinut eri maiden jalostusjärjestelmiä ja etsinyt niistä parhaita puolia, joita soveltaa suomalaisten hevoskasvattajien tarpeisiin.

”Toivottavasti kasvattajat ottavat järjestelmän omakseen ja sitä saadaan kehitettyä vielä eteenpäin, jotta se palvelee heitä parhaalla mahdollisella tavalla”, Mäenpää sanoo.

Lue koko artikkeli tänään ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi