Southwind Spirit 10,4 uusin hankinta Suomen siitosorimarkkinoille
Southwind Spirit ravasi kaksivuotiaana 13 starttia totosijoin 6-3-2 ja tienasi reilut 370 000 dollaria.Kuva: Totofoto

Southwind Spirit 10,4 uusin hankinta Suomen siitosorimarkkinoille

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö hankki tällä viikolla omistukseensa Yhdysvalloista 9-vuotiaan Muscle Hillin pojan Southwind Spiritin.

Southwind Spirit (Muscle Hill - Spice On Ice 13,2a, Pine Chip) juoksi ennätyksensä 10,4 ja lähes koko 377 495 dollarin voittosummansa jo kaksivuotiaana, jolloin se voitti 13 startistaan kuusi: mm. Kindergarten-finaalin, Peter Haughton Memorialin karsinnan sekä American Nationalin. Lisäksi Southwind Spirit oli toinen Bluegrass Stakesissa, kolmas Valley Victory Trotissa ja Peter Haughton Memorialissa sekä neljäs Breeders Crownissa mm. koville Father Patrickille ja Nunciolle häviten.

The Hambletonian ja muut kolmivuotiskauden isot kilpailut jäivät loukkaantumisen takia ajamatta, ja kausi jäi kahden startin mittaiseksi. Silti Southwind Spirit on eniten ansainnut siitoskäyttöön Eurooppaan hankittu Muscle Hillin poika.

Jälkeläisnäyttöjäkin Southwind Spiritiltä löytyy. USTA:n kaksivuotiaiden isäoriiden voittosumma per jälkeläinen -tilastossa se on sijalla yhdeksän. Parhaat jälkeläiset ovat kaksivuotias tamma Merry Ann (12,1a, lähes 250 000 dollaria) ja tamma Spirit Bell (11,1a, 158 000 dollaria).

Southwind Spiritin sisko Southwind Serena 10,7a on jättänyt mm. lähes 1,6 miljoonaa dollaria ansainneen Mission Briefin 08,6a sekä siitosori Tactical Landingin 08,6a – molemmat Muscle Hillistä. Toinen sisar The Ice Queen puolestaan on jättänyt Ice Attractionin 08,5a 730 000 dollaria ja The Ice Dutchessin 09,1a 774 000 dollaria.

Southwind Spirit saapuu Suomeen heti, kun tarvittavat kokeet on otettu ja sperman laatu testattu. Sijoituspaikkaa tai maksuja ole vielä päätetty.

”Hinta halutaan pitää kohtuullisena, mutta toisaalta emme voi emmekä halua polkea markkinoita. Hinta tullaan suhteuttamaan muihin oreihin”, säätiön hallituksen jäsen ja rahastonhoitaja Mitja Nummenmaa linjaa.

Lue perjantain Hevosurheilusta, mikä Ravihevoskasvattajien Säätiö on, mitä se tekee ja miten Southwind Spiritin kauppa syntyi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi