Kaisa Tupamäki-Kukkamo ja Vesa Kukkamo laajentavat Stall Blombacke Oy:n toimintaa valmennuksesta ja hyvinvointipalveluista oriasematoimintaan.
Kaisa Tupamäki-Kukkamo ja Vesa Kukkamo laajentavat Stall Blombacke Oy:n toimintaa valmennuksesta ja hyvinvointipalveluista oriasematoimintaan.

Yllätyskäänne orimarkkinoilla: MAS Breedingin oriit Veikan kartanoon

Aikaisemmin Kivisaaren oriasemalla astuneet The Bosses Lindy, Jontte Boy, Il Villagio ja Citation Lindy astuvat tämän kauden Stall Blombacken Veikan kartanossa Mikkelin kupeessa.

20 vuotta Kivisaaren oriasemaa Elimäellä pyörittäneet Kari ja Seija Korte myivät tilan kiinteistöt ja pellot tammikuun alussa Tiina Ahokkaalle. Tarkoituksena oli, että MAS Breedingin oriit jatkavat tämän kauden siellä Kortteiden operoimina, mutta tilanne on muuttunut. Oriiden uusi asemapaikka on Stall Blombacken Veikan kartano.

”Olen tehnyt aikanani sopimuksen Kari Kortteen kanssa, ja hänellä on liikkeenharjoittajana täysi oikeus toimia niin kuin asiakkaiden kannalta parhaaksi näkee”, MAS Breedingin Martti Ala-Seppälä kommentoi.

Kaisa Tupamäki-Kukkamon ja Vesa Kukkamon toiminnasta on pelkkää hyvää sanottavaa, ja Veikan kartanoon tulee varmasti hyvät ja toimivat puitteet myös oriasematoiminnalle. Lisäksi näin korona-aikana Mikkelin sijainti viitostien varressa on siirtojen kannalta mainio. Pohjoiseen ja toisaalta Lahden ja Jyväskylän suuntiin menee monta linja-autovuoroa päivässä.”

Tämän allekirjoittaa myös Kari Korte.

”Kouvolasta ei lähde tänä kesänä mikään, Elimäeltä olisi pitänyt ajaa aina Lahteen. Muutenkin 100-150 tammasta olisi saattanut tulla 27 oman suomenhevosen ohessa uusille yrittäjille heti alkuun liian iso työmäärä”, Korte perustelee ratkaisua.

Viime vuonna MAS Breedingin oriit astuivat yhteensä toista sataa tammaa. Tällä kaudella Ala-Seppälä odottaa määrän hieman kasvavan. ”Niiden asemat ovat minusta paremmat kuin vuosi sitten, vaikka uusia oriita on tullut Suomeen”, hän näkee.

MAS Breedingin kolme siitostammaa siirtyvät Kivisaaren oriasemalta Paula Stenbergille Hämeenkoskelle. Kaikki varsovat toukokuun alussa. Kortteiden kaksi siitostammaa ja heidän ja MAS Breedingin vuosikkaat varsat jatkavat Ahokkaiden pihatossa kesään asti.

Stall Blombacke on aikaisemmin keskittynyt hevosten valmentamiseen ja kuntouttamiseen. Oriaseman avaaminen on merkittävä satsaus tulevaisuuteen.

”Saimme Martilta ja Karilta näkemyksiä suunnitteluun ja saamme kesän aikana arvokasta oppia Kivisaaresta ja pääsemme jatkamaan heidän pitkäjänteistä työtään MAS Breedingin kanssa. Kivisaaren Oriasema Oy voi vastaavasti keskittyä tällä kaudella vain orien hyppyyttämiseen ja siementämiseen, me tarjoamme puitteet ja hoidamme kaiken muun”, Stall Blombacke Oy:n Vesa Kukkamo kuvailee työnjakoa.

"Valmennus ja kuntoutus jatkuvat normaalisti, eli oriasema täydentää nykyistä palvelukokonaisuutta", Kaisa Tupamäki-Kukkamo lisää.

MAS Breedingin oriiden lisäksi asemalla astuvat tallin suomenhevosista Hanslankari, Kinderi ja Sirukasson. Lisäksi se toimii vieraiden oriiden pakaste- ja tuoresperman vastaanottoasemana mahdollisuuksien mukaan. Asemaeläinlääkärinä toimii Leena Sinnemaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi