Pääkirjoitus: Historiallinen uudistus

Pääkirjoitus: Historiallinen uudistus

"Olemme varmoja, että tällä uudistuksella pystymme palvelemaan kaikkia lukijoita paremmin."

Ratsastus vakiinnutti paikkansa Hevosurheilussa kesäkuussa 1997 Suomen Hevosurheilulehti Oy:n ostettua Ratsastaja-lehden julkaisuoikeudet. Aikaisemminkin ratsastuksesta oli toki kirjoitettu, jo 1970-luvulta lähtien, mutta nyt sivumäärää lisättiin ja tekijätiimiä vahvistettiin. Vuonna 2015 asema vahvistui entisestään, kun ratsastussivut eriytettiin lehden sisällä omaksi liitteeksi.

Ongelmatonta ravien ja ratsastuksen yhteiselo samojen kansien sisällä ei ole koskaan ollut. Vain osa lukijoista on ollut kiinnostuneita molemmista lajeista, osa on jakautunut ravilukijoihin ja ratsastuslukijoihin. Ratsastuslukijoista ratsastussisältöä on ollut liian vähän, ravilukijoista sekin on ollut liikaa.

Nyt tilanne korjaantuu. Ratsastukselle on avattu oma verkkosivu, ratsastus.hevosurheilu.fi, jolle kaikki ratsastus- ja neuvontasisällöt jatkossa keskitetään. Ravisisällöt jäävät nykyiselle hevosurheilu.fi-sivustolle.

Hevosurheilun kaikki nykyiset tilaajat pääsevät nykyisillä käyttäjätunnuksilla lukemaan molempia sivuja. Pelkät ratsastus- ja neuvontasisällöt on lisäksi mahdollista tilata edullisempaan hintaan. Ratsastusliite jatkaa painetussa lehdessä vuodenvaihteeseen saakka. Mitään ei sen jälkeenkään ”katoa”, sillä kaikki ratsastusjutut on jaettu jo pitkään myös verkossa, usein ennen kuin lehdessä.

Olemme varmoja, että tällä uudistuksella pystymme palvelemaan kaikkia lukijoita paremmin. Eri lajien sisällöt on jatkossa entistä helpompi löytää. Ratsastuslukijat saavat sisältöä entistä enemmän ja entistä nopeammin.

Entistä enemmän julkaistaan ravisisältöjäkin jatkossa verkko edellä, mutta kuitenkin painetun lehden perinteitä ja kohta 100-vuotista historiaa kunnioittaen. Tiedostamme, että on suuri joukko lukijoita, joka haluaa lehtensä edelleen painetussa muodossa. Heille Hevosurheilu jatkaa ilmestymistä painettuna kuten tähänkin asti, mutta entistä enemmän raveihin painottuen.

Digioikeudet kuuluvat joka tapauksessa kaikkiin tilauksiin. Johan sinä olet rekisteröitynyt digilukijaksi?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi