Yleisillä kanavilla raveja ei juuri näy, mutta Tototv näyttää ravit vuoden ympäri.
Yleisillä kanavilla raveja ei juuri näy, mutta Tototv näyttää ravit vuoden ympäri.Kuva: Anu Leppänen

Lukijan kynä: Ravit katosivat mediasta

Kun on spekuloitu raviurheilun ja -pelaamisen suosion vähenemisen syistä, ainakin niiden näkyvyys mediassa on romahtanut. Se ei voi olla vaikuttamatta suosioon.

Kun on spekuloitu raviurheilun ja -pelaamisen suosion vähenemisen syistä, ainakin niiden näkyvyys mediassa on romahtanut. Se ei voi olla vaikuttamatta suosioon.

Raviharrastajien ulkopuolella ihmiset eivät juuri törmää raviuutisiin.

Tototv:tä katsoo ehkä saman verran ihmisiä kuin Hevosurheilulla on tilaajia: n. 20 000. Ehkä saman verran on säännöllisesti raveja pelaavia. Se on vähän.

Vielä muutama vuosikymmen sitten kaikilla helsinkiläisillä lehdillä oli oma ravitoimittaja. Nyt ei ole, eikä lehtiäkään ole monta jäljellä. Osa jäljelle jääneistä maakuntalehdistä julkaisee ainakin silloin tällöin ravien tuloksia, mutta raveista ei juuri artikkeleita lehdissä ole. Televisiossa oli Ylen kanavilla säännöllisesti lähetykset mm. Elitloppet- ja Kuninkuusraveista. Nyt ei ole edes kaupallisilla kanavilla. Missähän tavallinen raveista kiinnostumaton törmää koko raviurheiluun? Ei ainakaan urheiluruudussa.

Urheilutoimittajien joukossa ravia ei ehkä pidetä urheilunakaan.

En usko, että Veikkauskaan erityisesti panostaisi ravien näkyvyyteen – muut pelit ovat yhtiölle tuottavampia.

Ei minulla ole lääkettä tilanteen kohenemiseen, mutta Hippoksen olisi tarpeen löytää jotain parannusta tilanteeseen. Kyllä sitä siellä varmaan pohditaankin.

Toivon parasta.

Seppo Nousiainen

Tampere

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi