Pääkirjoitus: Suuntaviivat selvillä

Pääkirjoitus: Suuntaviivat selvillä

"Meidän tehtävämme on tehdä niin hyvää lehteä, että ilman sitä ei haluta tulla toimeen."

Kun päätoimittaja vaihtuu, haetaan usein käännöstä kurssiin tai jotain aivan uutta. Hevosurheilun tapauksessa ei ole tästä kyse, mitä alleviivaa uuden päätoimittajan valitseminen lehden sisältä. Lehdellä on selkeä suunta, johon jo edelliset päätoimittajat ovat sitä vieneet, sekä vastikään päivitetty strategia, jota edeltäjäni Tero-Mikko Talaslahden kanssa olimme mukana työstämässä.

Hevosurheilun haaste on printtimedian yleisten haasteiden – paperin hinnan nousun ja jakelun ongelmien – lisäksi, että palvelemme yhtä aikaa hyvin erilaisia lukijoita. Perinteisen lehden ystäviä, jotka haluavat kaiken materiaalin painetussa muodossa, ja Internetin käyttäjiä, joille osa lehden sisällöstä saattaa tuntua vanhalta tai turhalta. Peliä vs. urheilua priorisoivista tai ravi- vs. ratsastuslukijoista puhumattakaan. Ymmärrämme hyvin, että palvellessamme kaikkia ja vieläpä samoissa kanavissa saatamme näyttää yhteen asiaan erikoistuneisiin kilpailijoihimme nähden joskus tehottomilta.

Meidän tehtävämme on tehdä niin hyvää lehteä, että ilman sitä ei haluta tulla toimeen.

Sen tosiasian tiedostaminen ei saa olla kuitenkaan puolustus sille, jos joku entinen tai nykyinen lukijamme kokee, että tulee nykyään toimeen ilman Hevosurheilua. Meidän tehtävämme on tehdä niin hyvää lehteä, että ilman sitä ei haluta tulla toimeen, ja paketoida, kanavoida ja kohdistaa sisältöä jatkossa niin, että se palvelee entistä paremmin hyvinkin erilaisia lukijoita.

Hyvä uutinen on, että tekniset ongelmat verkossa vaikuttavat väistyneen ja nyt voidaan keskittyä täysillä sisältöön. Verkko päivystää jatkuvasti valmiudessa uutisoimaan, jos jotain merkittävää tapahtuu. Se tarjoaa osan lehden sisällöstä luettavaksi uutisvirrassa ennen lehden ilmestymistä ja osan sen jälkeen. Lisäksi verkkoon tuotetaan eksklusiivista sisältöä, kuten videoita ja podcasteja.

Enää verkkosisältöjä ei voida jakaa ilmaiseksi, kuten pitkään tehtiin, vaan valtaosa uutisista on maksumuurin takana. Hinta on kuitenkin varsin kohtuullinen. Painetun lehden, verkkopalvelun sekä näköislehden ja lähes sadan vuoden lehtiarkiston verkossa saa tilaajana pitkästi alle 50 sentillä päivässä.

Me teemme parhaamme, että juuri Sinä koet saavasi rahoille vastinetta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi