Costello keskittyy tämänkin kauden siitokseen – kilpailee tuskin Seinäjoella
Costelloa ei vielä vähään aikaan radalla nähdä, mutta ensimmäinen Costellon jälkeläinen juoksee torstaina koelähdön Lappeenrannassa.Arkistokuva: Hanna Viskari

Costello keskittyy tämänkin kauden siitokseen – kilpailee tuskin Seinäjoella

Kohta kaksi vuotta sitten viimeksi kilpailleen Costellon kilpailutauko jatkuu edelleen.

”Talvitreenit menivät todella hyvin, ja haaveilin pitkään, että oltaisiin pidetty välivuosi siitoksesta ja keskitytty kilpailemiseen. Sitten rupesi kuitenkin puhelin soimaan ja kyselyjä tulemaan – olisiko 3-vuoiaiden omistajat alkaneet kaivaa kärryjä esiin, kun hanget ohenivat? Kun Costelloa hoidettiinkin sen verran, että aloitus olisi mennyt varoaikojen takia juhannukselle, tehtiin tällainen ratkaisu”, Ville Herttua taustoittaa.

”Sinänsä astumisen ja kilpailemisen yhdistäminen ei olisi ollut Costellolle ongelma. Kaudella 2018 se voitti melkein kaiken mahdollisen ja astui täydet 150 tammaa, mutta kun ikää ja kilometrejä tulee, haluaa säästää hevosta. Ja tietysti halutaan palvella tammanomistajia sataprosenttisesti.”

Päätöksen myötä osallistuminen Seinäjoen kuninkuuskilpailuun näyttää epätodennäköiseltä.

”Eihän sitä voi varmaksi sanoa, kun ori joka toinen päivä valjastetaan läpi kesän, mutta kiire sinne tulee. Todennäköisesti meidän aika tulee Seinäjoen jälkeen, kun muut on ehkä jo väsyneitä”, Herttua pohtii.

”Torstaina jännätään ensimmäistä 3-vuotiasta (Lyytijustiina) koelähdössä Lappeenrannassa. Costellosta itsestään on kirjoitettu paljon, mutta se vasta on tapaus, kun nimi on nyt ensimmäisen kerran isäoriin paikalla Seitsemän oikein -lehdessä.”

Jalostuskuvaston selailu jää vähemmälle, sillä omista tammoista kolme uusitaan Costellolla. Orivalintaa Ville Herttua pääsee tekemään vain sen täyssiskolle Kaihokatseelle.

Costellosta tuli vastikään Herttuan ja Tia Malisen tallin nopein hevonen, kun oman lämminverikasvatin Brown Reclusen kanssa nostettiin kädet pystyyn ja tilalle hankittiin kengittäjäkollega Jyri Hellevuolta 3-vuotias ruuna Rocktown Judge (Crazed). Se on startannut kolmesti ilman suurempaa menestystä.

"Oikein hyvän tuntuinen aloittelija, mutta ennätys on vasta 21,2 - kymmenyksen huonompi kuin Costellolla täydestä voltista", Herttua naurahtaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi