Petra Huhti ja Oskari Mäenpää kasvattavat Sahara-hevosia. Kuva: Anu Leppänen
Petra Huhti ja Oskari Mäenpää kasvattavat Sahara-hevosia. Kuva: Anu Leppänen

Djali Boko astumaan Saharan Ravitallille

Oskari Mäenpää osti osuuden Lara Bokon isästä Djali Bokosta 10,7.

Alun perin Djali Bokon osti Suomeen syksyn Kolgjini Mix -huutokaupasta Riikka Avotie 1,25 miljoonalla kruunulla. Ready Cashin poika amerikkalaisesta emästä hyvillä jälkeläisnäytöillä – 55 3-vuotiasta tai vanhempaa Ruotsissa syntynyttä jälkeläistä, joiden joukossa mm. Oaks-voittaja Lara Boko, derbykakkonen Ferrari Sisu sekä hyvät kilpahevoset Maggie Cash 10,3 ja Bugatti Miles – herätti myös Oskari Mäenpään kiinnostuksen.

”Emälinja menee Nicolette Hanoveriin, josta on mm. suomalaisille tutut Rae Boko ja Mae Jean Boko. Päästiin oriista kauppoihin, ja se tulee meille Saharaan astumaan. Varsamaksu verolla on 3100 euroa”, hän vahvistaa.

Saharan Ravitallilla astuu vain omia oriita, ja niistä jatkavat ensi kaudella R C Royalty ja Broadway Hall. Ihan astutustilaston kärkipaikkoja niillä ei havitella.

”Teemme siirtoja vain hyvin rajoitetusti, niin Djali Bokollakin. Täällä saadaan tammat varmemmin tiineiksi ja maksimaalinen määrä varsoja. Siirroissa on myös omat logistiset ongelmansa”, Mäenpää perustelee.

19. lokakuuta oli hänelle tunteikas päivä. Silloin hän joutui suunnitellusti jättämään hyvästit sekä Sahara Shadow’lle, 26, että sen pojalle Sahara Dynamitelle, 17.

”Sahara Shadow oli ensimmäinen varsa, jonka opetin. Sen kanssa sai kokea kilpauralla kaiken, ja päälle tuli vielä hieno siitosura. Tamma on kulkenut mukana koko aktiiviurani”, Oskari Mäenpää kiittää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi