Enjoy Lavec voitti mm. Peter Haughton Memorialin. Kuva Ilkka Salokangas.
Enjoy Lavec voitti mm. Peter Haughton Memorialin. Kuva Ilkka Salokangas.

Enjoy Lavec Suomeen astumaan

Yksi parhaista jo valmiiksi muualla periyttäjän kannuksensa hankkineista oriista on astunut tänään Suomen kamaralle.

Enjoy Lavec 09,6a (3) saapui tänään Sari ja Asko Lapin oriasemalle Toholammille. Vuonna 1996 Ruotsissa syntynyt Enjoy Lavec nousi ikäluokkansa kärkeen Yhdysvalloissa. Kaksivuotiaana se voitti mm. Peter Haughton Memorialin ja kolmevuotiaana World Trotting Derbyn. Hambletonianissa ori oli kolmas, edelle jäivät Self Possessed ja Angus Hall.

Ori aloitti siitoksessa Yhdysvalloissa, jossa sen paras jälkeläinen on ruuna Enough Talk 08,1a. Ruunan ennätys kesti ravureiden absoluuttisena ME-aikana vuodesta 2008 aina vuoteen 2014, jolloin Sebastian K paineli 07,7a. Italiassa syntynyt Glen Kronos 09,0a voitti mm. paikallisen Derbyn ja Ruotsissa E3:sen. Ruotsiin siirryttyään Enjoy Lavec on jättänyt mm. kriteriumvoittaja Red Hot Dynamiten 12,4ake.

Enjoy Lavecin isä on aikansa ME-juoksija Pine Chip 09,0a, ja emä Margit Lobell (i. Speedy Crown) on palkittu Ruotsissa Elitsto-arvolla.

"Tämä on mieletön tilaisuus", Sari Lappi iloitsee. "Olimme jo suunnitelmissa vähentää tammoja, mutta kun saatiin tämä tänne, niin hankitaan pari lisääkin."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi