Susanna Back toivottaa kasvatuksesta kiinnostuneet tervetulleiksi Jalostuspäiville Kouvolaan.
Susanna Back toivottaa kasvatuksesta kiinnostuneet tervetulleiksi Jalostuspäiville Kouvolaan.Kuva: Jarno Unkuri

Hyvinvointiteema vahvasti läsnä Jalostuspäivillä - erikoisuutena ohjaspaineen mittaus

Suomen Hippoksen Jalostuspäiville 16.-17.3. Kouvolassa on mahdollista osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä. Lipunmyynti jatkuu verkossa keskiviikkoon 1.3. saakka.

Perinteisten jalostusaiheiden ohella Jalostuspäivillä on tänä vuonna vahvasti esillä hyvinvointiteema.

”Hevosten ja hevosihmisten hyvinvointi on tärkeä teema koko talonkin strategiassa, ja siksi sitä halutaan nostaa esille myös Jalostuspäivillä”, Hippoksen jalostusvastaava Susanna Back perustelee.

Ravivalmentaja Matias Salo kertoo, miten hevosten hyvinvoinnista pidetään huolta hänen tallinsa arjessa. Anna Kilpeläinen luennoi kilpahevosten motivoimisesta ja lajityypillisestä käyttäytymisestä, ja Essi Wallenius esittelee hevosten hyvinvointimittaristoa. Hevosten ohjastuntumaa tutkinut Nina Kirjorinne luennoi ohjaspaineen mittaamisesta ja vaikutuksesta ravihevosen hyvinvointiin, ja paikan päälle saapuva yleisö pääsee tutustumaan ohjaspainemittaukseen käytännössäkin.

”Emma Väre ajaa hevosta, ja mittaustulokset esitetään reaaliaikaisina paikan päällä olevalle yleisölle. Niistä näkee, miten paine näkyy ja miten ohjastaja pystyy pienillä asioilla vaikuttamaan siihen. Kansainvälistä tutkimustietoa on jonkin verran saatavilla, mutta Suomessa tällainen esitys on uusi juttu”, Back tietää.

Uutta Jalostuspäivillä on myös, että ohjelma alkaa pitkämatkalaisia ajatellen avauspäivänä 16.3. vasta kello 12. Illaksi on tarjolla viihteellistä ohjelmaa Jyväskylän ravien seuraamisen lomassa.

”Verkostoituminen on Jalostuspäivillä tärkeässä roolissa, ja siksi kannattaa tulla paikan päälle”, Susanna Back suosittaa.

Jalostuspäivien ohjelma ja linkki lipunmyyntiin löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi