Jalostusvuosi käynnistyy – katso tästä suoraa lähetystä Juoksijaoripäiviltä Lahdesta
Suomenhevosoriiden lautakunta Heidi Sihvo (pj), Minna Mäenpää, Jenni Timlin ja Jukka Huuskola Ypäjän orinäyttelyssä 16.2.2018.Kuva: Ada Pykäläniemi.

Jalostusvuosi käynnistyy – katso tästä suoraa lähetystä Juoksijaoripäiviltä Lahdesta

Arvostelun alle on ilmoittautunut yhteensä 25 oritta, joista lämminverisiä on 11 ja suomenhevosia 14 kappaletta.

Suomen Hippoksen Juoksijaoripäivät starttaavat tänään torstaina Lahden Jokimaalla lämminveristen ravihevosten osalta.

Perjantaina ovat vuorossa suomenhevoset.

Yleisö pääsee paikan päälle seuraamaan, mutta tapahtumasta lähetetään myös suoraa lähetystä. Pääset klikkaamaan itsesi Hippoksen torstaiseen YouTube-lähetykseen tämän tekstin lopusta.

Aikataulu

To 17.2. klo 10 alkaen, 20 min kullakin: Livinonthedash, Lewis Ale, Langen’s Grey-hound, Religious, Zephyr Kronos, Im Your Captain

Tauko.

Klo 12.20 alkaen: Affogato, Maxus*, Gizmo De Veluwe, Going Kronos, Djali Boko

Pe 18.2. klo 9 alkaen: 20 min kullakin: Päivän Pokeri, Zelos, Karelia, V.G. Voitto, Issakan Valo, Alpertto, Sarmööri, Sipisee.

Tauko.

Klo 12 alkaen: Huisi Hemmo, Vonkari, Siirin Valtsu, Hissun Feeniks, Vieskoff, Piitaikuri

"Tulevien jalostusoriiden näkeminen ikään kuin kulissien takana ja kilparadan ulkopuolella on tilaisuus, jota erityisesti orivalintoja pohtivan kasvattajan ei kannata jättää väliin", Suomen Hippoksen kasvatuksen ja omistamisen johtaja Minna Mäenpää kertoo Hippoksen verkkosivuilla.

Päivien aikana on mahdollisuus nähdä muun muassa usean lahjakkaan 5-vuotiaan suomenhevosen jalostusarvostelu sekä mielenkiintoisia uusia tuontioriita.

”Suomenhevosilla tärkeänä osana on arvioida arvosteluun tulevia oriita myös populaation monimuotoisuuden ja elinvoiman näkökulmasta, joten tarkastelun kohteena ovat erityisesti sukulinjat, sukusiitos sekä sukukatokertoimet”, Mäenpää sanoo.

”Vuoden 2022 alusta käytössä ovat uudet jalostusohjelmat. Suomenhevosten osalta se tarkoittaa myös tammamäärän laskemista 120 tammasta 100 tamman maksimirajaan astutuskaudessa.”

Huom! 17.2. klo 10.25: Lähetyksessä on huono laatu (lähetys pätkii).

Päivitys 17.2. klo 10.35: Vaihdettu juttuun lähetyksen linkki, alla oleva vaikuttaa toimivan paremmin.

Suomenhevosoriiden lautakunta Heidi Sihvo (pj), Minna Mäenpää, Jenni Timlin ja Jukka Huuskola Ypäjän orinäyttelyssä 16.2.2018.
Juoksijaoripäivät 17.-18.2. Lahdessa – 5-vuotiaat suomenhevoshuiput joukolla kantakirjaan

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi