Kimmo Kempillä on kokonaan tai osaksi omistuksessaan Amerikassa yhteensä 20 siitostammaa, joista 5 saapuu ensi kuussa Suomeen.
Kimmo Kempillä on kokonaan tai osaksi omistuksessaan Amerikassa yhteensä 20 siitostammaa, joista 5 saapuu ensi kuussa Suomeen.Kuva: Miia Lahtinen

Kimmo Kemppi satsaa taas Suomeen – viisi kantavaa tammaa Amerikasta

Huippusukuinen tammakatras odottaa parhaillaan karanteenissa lentokuljetusta Suomeen 15. joulukuuta.

Kimmo Kempin Kemppitalli Oy on suunnannut kasvatustoimintansa viime vuosina Amerikan mantereelle. Nyt se palaa näyttävästi myös Suomen markkinoille.

”Hankin Amerikkaan uusia tammoja, ja tuli luonteva hetki siirtää tänne sellaisia tammoja, jotka eivät ole ensimmäisillä varsoillaan täysin onnistuneet siellä”, Kimmo Kemppi kertoo.

”Amerikassa markkina on raaka: heti ensimmäisillä varsoilla pitäisi saada tulosta. Jos ne eivät pääse parhaille valmentajille tai niistä ei muuten tule ikäluokkatähtiä, seuraavat ovat huutokaupoissa harmaata massaa.”

”Nämäkin tammat ovat minusta tosi laadukkaita, mutta jos ensimmäiset varsat ovat juosseet vain jotain 50:ttä tuhatta dollaria, niiden seuraavia varsoja arvostetaan enemmän Suomessa”, Kimmo Kemppi näkee.

Näitä kriteereitä nyt saapuvista tammoista ei täytä Chance d’Occagnes (Ready Cash), jonka Kemppi osti vastikään Timoniumin huutokaupasta Baltimoresta kantavana Southwind Frankista.

”Sen aikaisemmat varsat ovat Euroopassa, ja vanhin niistä on 3. Uskon, että sen tuleviakin jälkeläisiä on helpompi saada kaupaksi Euroopassa”, Kimmo Kemppi olettaa.

Pääpaino hänen kasvatustoiminnassaan on edelleen Amerikassa. Siellä Kemppi Stables Inc:llä on kokonaan tai osaksi omistuksessa 15 tammaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi