Tiina Ahokas ja Virkun Muisto muuttavat Tervosta Kouvolan Elimäelle.
Tiina Ahokas ja Virkun Muisto muuttavat Tervosta Kouvolan Elimäelle.Kuva: Sofi Palmui

Kivisaaren oriasemalle uusi yrittäjä - Kortteet yhteistyössä vielä ensi kesän

Kivisaaren oriaseman uusi yrittäjä on Tiina Ahokas.

Vuodesta 2001 lähtien Kivisaaren oriasemaa Elimäellä pitäneet Kari ja Seija Korte ovat etsineet asemalleen ostajaa jo viime kesästä lähtien. Nyt tärppäsi, mutta kuin veitsellä leikaten Kortteiden toiminta ei lopu.

”Myimme kiinteistöt ja pellot Taian Tila Oy:lle ja muutamme kuunvaihteessa Jaalaan, mutta Kivisaaren Oriasema Oy pysyy edelleen omistuksessamme. Pyöritämme yhteistyössä Taian hevostilan kanssa oriasematoimintaa vielä ensi kesän ja olemme täällä kauden loppuun asti joka päivä. Sen jälkeen Ahokas jatkaa toimintaa”, Kari Korte selvittää.

Omaa kasvatustoimintaansa Kortteet alkoivat jo ajaa alas myymällä nettihuutokaupassa neljä viimeksi hankkimaansa siitostammaa.

”Kaksi varsaa syntyy vielä tänä kesänä, kolmas siitostammamme on liisattuna. Katsotaan sitten, siemennetäänkö tammoja uudestaan ja mitä varsoille tehdään. Osakeyhtiö jää meille, ei tätä kokonaan lopeteta. Amerikan huutokaupoissakin on vielä tarkoitus käydä sitten kun niihin taas pääsee”, Kari Korte suunnittelee.

Vihdistä kahdeksan vuotta sitten Pohjois-Savon Tervoon hevosalan yrityksen perustanut Tiina Ahokas palaa Etelä-Suomeen ja laajentaa toimintaa. Nykyinen hevospalveluita tuottava yritys Future Horse Care Oy jatkaa toimintaa entisellään, ja Taian hevostila laajentaa kasvatustoimintaa oriasematoimintaan. Yhteistyötä MAS Breedingin kanssa on tarkoitus jatkaa.

”Meillä on nykyisellä tilalla Tervossa ollut suomenhevoskasvatusta vuodesta 2014. Tilalla on tällä hetkellä reilut 20 hevosta. joista kolme on raveissa kilpailleita siitosoriita. Mariminin veljeä Pyrypolun Migiä on tarkoitus tarjota jatkossa vieraillekin”, Tiina Ahokas kertoo.

”Olen toiminut hevosalalla yli kymmenen vuotta ja kilpaillut sekä ratsu- että ravipuolella, mutta kiinnostus on hevosten hyvinvoinnissa ja kasvatuksessa. Nyt niihin on mahdollista satsata entistä enemmän. Vuosi 2021 menee toiminnan aloittamiseen, ja tämän vuoden aikana tullaan tekemään myös kehitystoimia palveluiden laajentamiseksi ja laadun parantamiseksi.” - Hevosurheilu 8.1.2021

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi