Mikäs hyvää hevosta taputellessa. Niclas Aromaa ja Cyber.
Mikäs hyvää hevosta taputellessa. Niclas Aromaa ja Cyber.Kuva: Miia Lahtinen

Lämmin tunnelma jatkui Oripäivillä perjantaina

Oripäivien toisena päivänä neli- ja viisivuotiaat aloittivat ja kolmivuotiaat esiintyivät.

Nuorista esteoreista Crunchastic ja Cyber esittivät molemmat estekokeensa oman ratsastajan kanssa kauniisti. Riikka Harjulan ratsastama Crunchastic oli menoillaan, mutta täysin hallittuna. Tuomaristo kiitteli nimenomaan sen kykyä säilyttää energia hidastettaessa ja tasapaino eteenpäin mennessä. Ponnistus oli hyvä, mutta välillä hyppy oli hieman liikaa eteenpäin suuntautunut.

Niclas Aromaan Cyber esiintyi oppikirjamaisessa kontrollissa ilman että olisi menettänyt lainkaan iloisuutta tai voimaa.  Hyvä asenne, odottaa ja lyhentää jännittymättä ylälinjastaan, kiitteli tuomaristo. Hypyn korkein kohta oli joskus hieman esteen jälkeen, mutta se nuorelle sallittiin.

Askellajiori Manifico esiintyi liinassa. Se oli iso ja ulottuvainen hevonen, joka esiintyi mallikkaasti ja osasi myös rauhoittua.

”Ravi kevyttä ja tahdikasta, saisi koukistella jalkojaan paremmin. Laukka kevyt ja ryhdikäs, saisi olla lennokkaampi. Käynti puhdasta ja melko energistä”, sanoi tuomaristo.

Kolmivuotiaiden ratsastuksessa nähtiin melko eri tasolle valmisteltuja kolmivuotiaita, mutta ei yhtään ryökälettä. Eniten valmis vaikutti olevan Niclas Aromaan Quarante, joka olisi voinut osallistua Laatuarvostelun koulukokeeseen siltä seisomalta. ”Tyytyväinen, irtonainen, ajattelee eteenpäin. Katselemme mielellämme”, sanoi tuomaristo.

Hassan Iber esitti neljä oria, jotkä käyttäytyivät hyvin, mutta joiden selkään ei ehkä silti olisi löytynyt paljoa vapaaehtoisia Ypäjä-hallista. Tuomaristo kiitteli kaikkien oriiden asennetta, ja Iber esitti ne ilman edes lyhyenlyhyttä estekeppiä kädessään.

Lotto ei täysin keskittynyt ja sillä oli vähän tasapainovaikeuksia, mutta sillä oli hyvä eteenpäinpyrkimys ja syvällä sydämessään se oli tuomariston mukaan hyvin positiivinen.

Tuomaristo arvioi, että ST Dicaprio oli herkkä, positiivinen ja halusi mennä, Diamant de Magic Mice oli positiivinen, hyvässä balanssissa ja lyhensi ja pidensi. Diamantez halusi mennä vähän lujaa, mutta oli positiivinen, ja ST Dinaro, jota jouduttiin vähän auttamaan takaa eteenpäin, oli kivalaukkainen ja keskittymisongelmissaankin hyvin käyttäytyvä.

Viimeisenä esiintynyt Londen oli sympaattinen, se ei ympäristön tarkkailemiseltaan pystynyt menemään askeltakaan peräänannossa, mutta tuomarit kiittivät laukan luontaista tasapainoa ja hyvää sydäntä. Estehevosen pitää ollakin tietoinen ympäristöstään, totesi tuomari Mikael Nolin.

Nelivuotias Freemann teki koulukokeensa Maiken Lepisteen kanssa ilman hötkyilyjä, ja tuomarit kiittelivät menon helppoutta.

”Positiivinen, suoritti vaivattomasti. Käynti kohokohta, se oli matkaavoittavaa ja rentoa. Ravi oli tahdikasta vielä jonkin verran kiireistä, askelenpidennyksissä levittää jonkin verran. Laukka hieman kiireistä, mutta selkeästi puhdasta. Yleisvaikutelmana potentiaalinen hevonen”, Maria Colliander kertoi askellajituomareiden arvion.

Orilautakunnan puheenjohtaja Anna Pajanen oli tyytyväisellä mielellä.

”Kaikki kolmivuotiaat ratsastetut estehevoset selvisivät tehtävästä kunnialla, ja näimme, että ne vähänkin ratsastettuina pystyivät tukeutumaan ratsastajaan ja uskalsivat liikkua eteenpäin, eikä kukaan protestoinut. Se kertoo asenteesta. Kolmivuotiaiden esittäminen ratsain on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa meilläkin”, Pajanen toteaa.

Onnellisin hän oli hypänneistä 4- ja 5-vuotiaista.

”Oli kivaa, että ne oli valmisteltu niin, että ne pystyivät esittämään kapasiteettiaan, Tämä näytti oikeasti pro-jutulta, että tämä on oritesti, eikä nuorten hevosten harjoittelua”, Pajanen kiitteli.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi