Mariminin suku jatkuu Leppävirralla – ainoa elossa oleva jälkeläinen vaihtoi omistajaa
Suomenhevoskasvattajien eturiviin noussut Harri Voutilainen kuuluu myös Suomen Hippoksen hallitukseen.Kuva: Jarno Unkuri

Mariminin suku jatkuu Leppävirralla – ainoa elossa oleva jälkeläinen vaihtoi omistajaa

Harri Voutilaisen ja Venla Mutikaisen Verri-Palvelut Oy jatkaa satsauksiaan hevoskasvatukseen. Uusin hankinta on 4-vuotias Sirumin (Tuli-Viesker – Marimin).

Mariminin pitkä ja hieno kilpaura huipentui seppelöintiin ravikuningattareksi vuonna 2013 Kuopiossa, mutta siitosura ei sujunut yhtä onnellisissa merkeissä. Marimin ehti saada vain kaksi varsaa ennen kuin kuoli paksunsuolen kiertymään kesällä 2017.

Vähän aikaisemmin samana kesänä se oli ehtinyt saamaan Tuli-Vieskeristä tammavarsa Siruminin. Se jäi Mariminin ainoaksi elossa olevaksi jälkeläiseksi, kun vuotta vanhempi orivarsa Sisumin (Liising) seuraavana vuonna kuoli. Esa Heikkinen ja Terhi Haukivuori saivat Siruministä viime kesänä tammavarsa Taruminin (Kilun Peedro) ja luopuivat nyt Siruministä Heikkisen keskittyessä valmennustoimintaan.

”Sirumin sopii suvullisesti meille, joten tehtiin kaupat. Jatkossakin aiomme ostaa määrätietoisesti sopivia siitostammoja, jotka oman ymmärtämyksemme mukaan tukevat laadukasta sh-ravijalostusta”, Harri Voutilainen linjaa.

Yhteensä Verri-Palvelut Oy:llä on nyt omistuksessa tai liisattuna 11 tammaa, joista 7 on kantavana. Tammoista 9 on suomenhevosia, yksi lämminverinen ja yksi ratsu. Ennestään tallista löytyvät mm. Huisi Hemmon ja Kinderin emät Juuli Milleri ja Kide sekä toinen Xenan sisko Ciira, josta ovat mm. Ciiran Tähti ja Teppo Tuisku.

Juuli Milleri ja Ciira kantavat Tähen Toivomuksesta, Kide puolestaan Ellin Sisusta yhteiskasvatuksessa alan pioneereihin kuuluvan Toini Immosen kanssa. Päivi Korvenrannalta liisattu Sentähen kantaa Kartierista.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi