Mieletön Melinda.
Mieletön Melinda.Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Mieletön Melinda ja Landen Iita arvosteltiin kotiradan Kuninkuusraveja silmällä pitäen

Jyväskylän Killerillä pidettiin perjantaina 17.5. tamma- ja varsanäyttely.

Jalostusarvostelussa olivat mukana Mieletön Melinda ja Landen Iita. Ja mikäpä muu mielessä kuin heinäkuussa ajettavat Kuninkuusravit. Niihin ei pysty osallistumaan sääntöjen mukaan ilman jalostukseen hyväksyntää. 

Molempia tammoja kehuttiin luonteensa puolesta erittäin toimiviksi ja tyypiltään hyviksi. Rungot olivat molemmilla melko kevyitä. Mieletön Melinda palkittiin näyttelyssä toisella palkinnolla. Sen rakenne ja kilpailusuoritukset oikeuttivat sen siihen.

”Kiva ja mielenkiintoinen, ennenkokematon kokemus meille molemmille. Kaikki sujui hyvin, ja nyt minulla on toisen palkinnon jalostusarvosteltu tamma. Suosittelen”, omistaja-valmentaja Heidi Kivimaa kannusti.

Landen Iita palkittiin puolestaan ensimmäisellä palkinnolla, johon sen oikeutti rakenteen lisäksi myös viisivuotiskauden ennätys.

Jalostusarvostelussa tamma saa jalostushevosen arvon ja se voi myöhemmin saada palkintoja jälkeläistensä perusteella. Jalostusarvostelu perustuu hevosten suorituksiin. Hieman yli puolet ikäluokan tammoista on jalostusarvostelukelpoisia. Suoritusten lisäksi hevosista arvostellaan rakenne, kestävyys, liikkeet ja luonne sekä tutkitaan perinnölliset sairaudet, ennen kuin ne hyväksytään arvostelussa. Tarkemmat hyväksymisen ehdot sekä palkitseminen löytyvät jalostusohjesäännöstä.

Sari Piirainen

EDIT 22.5. klo 17.40: Vaihdettu toimituksessa väärinpäin lipsahtaneet kuvat oikein.

Landen Iita.
Landen Iita.Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi