Kristiina ja Timo Alangon naapurissa asuu raviurheilun ammattilainen, joka vinkkasi avuksi USA:ssa luonnonmukaisen rehumerkin lanseeranneet rehuasiantuntijat, Hans ja Elisabeth Söderströmin.”He avasivat silmät”, Kristiina Alanko sanoo. .Maanviljelysteknikon ja hevosalan ajoyrittäjän kouluksen saanut Alanko alkoi etsiä ja myös löysi tietoa internetistä. Tutkimustietoa oli ja on tarjolla runsaasti..”Kun googlaa hakusanoilla ’studies on horse forage diet’, tulee 2,7 miljoonaa tulosta”, Alanko toteaa. .”Yhteistä näille tutkimuksille on toteamus ’hevonen on heinänsyöjä’. Heinäkasvit ovat niukkarasvaisia, tärkkelyksettömiä, vähäsokerisia, kuiturikkaita, ravinnetiheitä ja sisältävät korkea-arvoista valkuaista.”.Kohta Artjärven Vanhemmassa pappilassa sijaitsevan hevosalan yrityksen valikoimiin kuului Söderströmien täydennysrehuja..Alanko alkoi tehdä ruokintakonsultaatioita ja pikku hiljaa haaveilla omasta hevosrehusta. .Suomessa ei ollut mahdollista valmistaa rehuja pienimuotoisesti, mutta sopiva kumppani Aidas Urbonas löytyi Liettuasta..Oman rehun aika tuli vuonna 2020. Syntyi väkirehu, joka on mahdollisimman samanlainen kuin se päärehukin, siis heinä. Yksinkertainen. Tässä valmisrehussa on kaksi ainesosaa, ei mitään muuta. Sinimailasta ja sokerijuurikasleikettä, jota ei ole melassoitu eli siihen ei ole jälkikäteen lisätty enää takaisin melassisiirappia, joka siitä sokerinvalmistusprosessissa on uutettu. Sokerijuurikasleike on vähäsokerista, runsaskuituista leikettä, jota on perinteisesti käytetty eläinten ja myös hevosten ruokinnassa. Sinimailanen (Medicago Sativa L.) taas on monivuotinen nurmipalkokasvi, kalsiumrikasta, korkeaproteiinista ja vähäsokerista korsirehua. Molempia raaka-aineita myy Suomessa useakin eri taho..Porkkanakarkki’ saattaa olla 99-prosenttisesti tärkkelystä eli jauhoaKristiina Alanko .Alanko huomasi viime kevään hevosmessuilla, että yleisön suosikkituote ja hitti on hevosnami. Hän suosittelee vilkaisemaan myös niiden tuoteselostetta. ”’Porkkanakarkki’ saattaa olla 99-prosenttisesti tärkkelystä eli jauhoa.”.Hänellä on suunnitteilla oma hevosnami. Siinä tulee olemaan nämä samat kaksi raaka-ainetta – melassileike ja sinimailanen, ehkä pieni rippunen jotakin sopivaa mietoa yrttiä, jolloin se on lajityypillinen ja terveellinen. .Kysymykseen, mikä siitä tekee sitten hevosnamun, Alanko vastaa ”markkinointi”.
Kristiina ja Timo Alangon naapurissa asuu raviurheilun ammattilainen, joka vinkkasi avuksi USA:ssa luonnonmukaisen rehumerkin lanseeranneet rehuasiantuntijat, Hans ja Elisabeth Söderströmin.”He avasivat silmät”, Kristiina Alanko sanoo. .Maanviljelysteknikon ja hevosalan ajoyrittäjän kouluksen saanut Alanko alkoi etsiä ja myös löysi tietoa internetistä. Tutkimustietoa oli ja on tarjolla runsaasti..”Kun googlaa hakusanoilla ’studies on horse forage diet’, tulee 2,7 miljoonaa tulosta”, Alanko toteaa. .”Yhteistä näille tutkimuksille on toteamus ’hevonen on heinänsyöjä’. Heinäkasvit ovat niukkarasvaisia, tärkkelyksettömiä, vähäsokerisia, kuiturikkaita, ravinnetiheitä ja sisältävät korkea-arvoista valkuaista.”.Kohta Artjärven Vanhemmassa pappilassa sijaitsevan hevosalan yrityksen valikoimiin kuului Söderströmien täydennysrehuja..Alanko alkoi tehdä ruokintakonsultaatioita ja pikku hiljaa haaveilla omasta hevosrehusta. .Suomessa ei ollut mahdollista valmistaa rehuja pienimuotoisesti, mutta sopiva kumppani Aidas Urbonas löytyi Liettuasta..Oman rehun aika tuli vuonna 2020. Syntyi väkirehu, joka on mahdollisimman samanlainen kuin se päärehukin, siis heinä. Yksinkertainen. Tässä valmisrehussa on kaksi ainesosaa, ei mitään muuta. Sinimailasta ja sokerijuurikasleikettä, jota ei ole melassoitu eli siihen ei ole jälkikäteen lisätty enää takaisin melassisiirappia, joka siitä sokerinvalmistusprosessissa on uutettu. Sokerijuurikasleike on vähäsokerista, runsaskuituista leikettä, jota on perinteisesti käytetty eläinten ja myös hevosten ruokinnassa. Sinimailanen (Medicago Sativa L.) taas on monivuotinen nurmipalkokasvi, kalsiumrikasta, korkeaproteiinista ja vähäsokerista korsirehua. Molempia raaka-aineita myy Suomessa useakin eri taho..Porkkanakarkki’ saattaa olla 99-prosenttisesti tärkkelystä eli jauhoaKristiina Alanko .Alanko huomasi viime kevään hevosmessuilla, että yleisön suosikkituote ja hitti on hevosnami. Hän suosittelee vilkaisemaan myös niiden tuoteselostetta. ”’Porkkanakarkki’ saattaa olla 99-prosenttisesti tärkkelystä eli jauhoa.”.Hänellä on suunnitteilla oma hevosnami. Siinä tulee olemaan nämä samat kaksi raaka-ainetta – melassileike ja sinimailanen, ehkä pieni rippunen jotakin sopivaa mietoa yrttiä, jolloin se on lajityypillinen ja terveellinen. .Kysymykseen, mikä siitä tekee sitten hevosnamun, Alanko vastaa ”markkinointi”.