Finlandia-raveissa voittaneet Euforia ja Ilona Rekilä saivat Solvallan Anders Malmrotilta kutsun Tukholman pinkkiin ravijuhlaan.
Finlandia-raveissa voittaneet Euforia ja Ilona Rekilä saivat Solvallan Anders Malmrotilta kutsun Tukholman pinkkiin ravijuhlaan.Kuva: Anu Leppänen

Äänessä: Ilona Rekilä luottaa Euforian suoritustasoon Mini Elitloppetissa – "Kun ei saa itse ajaa, jännittää todella paljon enemmän"

Ilona Rekilän valmentama Euforia starttaa lauantaina Solvallan Elitloppet-viikonloppuna jo neljättä kertaa urallaan.

Tervehdys Ilona! Millä mielin olet Elitloppet-ravien ja Mini Elitloppetin lähestyessä?

”On tosi kiva mennä sinne, osallistuminen on pääasia. Se on iso juttu. Tunnelma on siellä ihan eri.”

Euforia on 12-vuotias shettistamma. Millä tasolla poni on mielestäsi kunnon puolesta tällä hetkellä ja mitä aikaa se mielestäsi menee?

”Sitä on treenattu aika rauhassa. Ei olla pidetty mitään kiirettä, mutta väitän kyllä, että se pystyy tekemään parhaan mahdollisen suorituksen. Edellisinä vuosina se on mennyt 2.04–2.06 -aikoja. Parhaat ponit menevät selvästi alle 2.10. Ihan ennätysvauhtia sen pitäisi mennä.”

Radan neljä saanut Euforia kilpailee tällä kertaa Tindra Olssonin ajamana. Miten ohjastaja valikoitui?

”Ruotsissa on eri ikärajasäännöt kuin Suomessa ja viime vuosi oli mulle viimeinen, että sain ajaa. Kun ei saa itse ajaa, jännittää todella paljon enemmän. Kuski tuli vähän tuttujen kautta, hän on äidille jonkun verran tuttu. Ohjastaja taitaa olla Ruotsin parhaita ponikuskeja.”

Millaista menestystä maililta odotat?

”En osaa sanoa etukäteen mitään. Jos tekisi hyvän suorituksen, se riittää mulle. Kun on pitkä matka, sitä toivoo, että kaikki menisi hyvin. Se on kyllä rento tyyppi matkustamaan. Luotan siihen, että se voi olla hyvä.”

Viime keväänä ohjastit Euforialla itse kakkossijan, samoin sen jälkeen Bjerkessä. Kaksi vuotta sitten molemmista kisoista tuli voitot. Millaisia muistoja sinulla on tamman kanssa kansainvälisistä lähdöistä?

”Tosi hyviä. Kaksi vuotta sitten se meni yli mun odotusten, oli tosi hienoja molemmat reissut. Viime vuonna samoin, ruotsalaisori oli vaan aika iskussa.”

Millaista jatkoa olet miettinyt Euforialle Solvallan jälkeen?

”Jos hetken lomailisi ja ajellaan sitten vielä jotain suurkilpailuja ponin kunnon mukaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi