Hilarius Histamiini ja Inka Lempiäinen olivat voitokkaina Oulussa.
Hilarius Histamiini ja Inka Lempiäinen olivat voitokkaina Oulussa.Kuva: Mia Maki-Maunus

Hilarius Histamiini Oulun tähti – Valtikat kokoavat ponitammat Forssaan

Poniraviurheilussa kilpailtiin niin Pony Expressissä kuin Maarianhaminassa. Tulevana viikonloppuna Ponivaltikka kutsuu maan kärkiponeja.

Oulun Pony Express oli laukkojen värittämä, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. 1620 metrin matkalla 60 metrin takamatkalta lähteneet Hilarius Histamiini ja Inka Lempinen ottivat vauhdikkaan startin.

Valjakko otti nopeasti kiinni edellä olevia poneja ja tallikurviin tultaessa se oli hakeutunut jo johtavan rinnalle. Aikansa vauhtia rinnalla vaadittuaan Lempisen ruuna haki takasuoralla johtopaikan pienestä haparoinnista huolimatta.

Loppumatkan se sai lasketella kohti varmaa voittoa ja Lempinen pääsi tuulettamaan omistamansa ja valmentamansa 5-vuotiaan ensimmäistä suurkilpailuvoittoa.

Maarianhaminan lauantaisissa poniraveissa nähtiin myös suomalaisväriä, eikä laivareissu ollut Adele Kaleniukselle ja Matilda Korvelle turha, sillä molemmat nappasivat omilla valmennettavillaan voitot. Kaleniukselle voiton toi Wide ja Korvelle Emmeros Bambi.

Forssassa nähdään lauantaina A- ja B-kategorian ponitammojen taistelu, kun Minivaltikka ja Ponivaltikka ravataan. A-ponien Minivaltikassa 1140 metrin matkalle auton taakse asettuu neljä tammaa. Suosikin paineita kantavat kesälliset Suomen mestarit Saphira ja Euforia.

B-ponien Ponivaltikka kilpaillaan 1640 metrin ryhmäajona viiden ponin voimin. Poniruhtinattarena seppelöity H.G. Loreen todennäköisesti matkaa kotiin voittajana myös Forssasta, mutta vastusta antaa erityisesti Kumlaby Mandelblom.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi