HU kysyy: Miksi nuorisoedustajan vaali on avoin?

HU kysyy: Miksi nuorisoedustajan vaali on avoin?

Hevosurheilu kysyi Hippoksesta nuorisoedustajan vaaleista.

Verkossa on käynnissä 17.9. saakka Suomen Hippoksen valtuuskunnan nuorisoedustajan vaali vuosiksi 2024–26. Vaali on avoin kaikille, ja nuorisoedustajaa pääsevät halutessaan valitsemaan mummot ja vaaritkin. Miksi näin, Hippoksen nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä?

"Nuorten äänen kuuluminen päätöksenteossa ei ole vain nuorten asia, vaan sen pitäisi olla koko ravi- ja hevoskasvatusyhteisön asia. Me tarvitsemme lisää nuoria päätöksentekoon ja sen pitäisi kiinnostaa kaikkia, kun rakennamme alaa tulevaisuuteen. Siksi nuorisovaliokunta halusi tehdä myös valintaprosessista mahdollisimman läpinäkyvän ja avoimen kaikille. Hallintosäännössä Hippoksen hallituksen päätöksen mukaisesti nuorisovaliokunta järjestää nuorisoedustajan vaalin ja päättää edustajien valinnasta. Tämä antoi nuorisovaliokunnalle mahdollisuuden toteuttaa vaali yllä olevin perustein kaikille avoimena. Sama linja on ollut esimerkiksi Nuorisogaalan yleisöäänestyksissä, jossa kaikki saavat äänestää omaa ehdokastaan."

Mitä nuorisoedustajan tehtäviin kuuluu?

"Nuorisoedustaja toimii nuorten äänenä Suomen Hippoksen valtuuskunnassa. Nuorisoedustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus, ja valtuuskunnassa voi näin tuoda esille nuorten näkökulmaa asioihin. Nuorisoedustaja ja varaedustaja kuuluvat molemmat Suomen Hippoksen nuorisovaliokuntaan, jossa viedään eteenpäin nuorisotoimintaa. Tämä auttaa paljon nuorisoedustajan toimintaa, kun kentältä saamansa näkökulman lisäksi pääsee tutustumaan myös asioiden toiseen puoleen."

Millaista kiinnostusta vaali on tähän mennessä herättänyt?

"Olimme tosi iloisia saadessamme viisi hienoa ehdokasta vaaliin. Ääniä on annettu jo yli 700 kappaletta, joten vaali on lähtenyt hyvin käyntiin."

Ehdokasesittelyt ja linkki äänestykseen löytyvät Suomen Hippoksen verkkosivuilta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi