Euforia ja Ilona Rekilä.
Euforia ja Ilona Rekilä.Kuva: Anu Leppänen

Ponien Finlandiasta tarjolla pinkki lippu – Euforialla ja Ilona Rekilällä ennakkosuosikin viitta

Molempien kategorioiden lähdöistä tarjolla kutsut Elitloppetiin.

Vermon Finlandia-päivä alkaa sunnuntaina avoimilla ponilähdöillä, A-ponien Mini Finlandialla ja B-ponien Pikku Finlandialla. Oman jännityksensä lähtöihin tuo, että kummallekin voittajalle on tarjolla pinkki lippu eli kutsu Elitloppet-viikonlopun ponilähtöihin.

Ennakkosuosikin paineet A-ponilähdössä on Ilona Rekilän valmentamalla ja ohjastamalla Euforialla. Viime vuoden Finlandia-ajon sankaritar avasi kautensa kuukausi sitten Porin Mini Kultaloimessa näytöstyyliin. Tammaa vastaan kilpailee kymmenen muuta valjakkoa.

Ronja Grönmanin Pikku Humanteri lähtee liikkeelle yhtä rataa sisempää, paikalta neljä. Ruuna teki viime kaudella vahvoja esityksiä ravilla pysyessään. Jokimäen Mindy otti Vermossa jo huhtikuussa ylivoimavoiton, mutta Jerry Rauoksen ajokin pitää tiputtaa sekunteja, jos vauhdit ovat samoissa lukemissa, mitä viime vuoden voittoaika 2.07,7a.

B-ponien puolella Pinja Iltanen on virittänyt uuden poninsa Roddenin voittokuntoon kevään ja kesän suurkilpailuihin. Ruunan molemmat Suomen-startit ovat päättyneet ykkössijaan. Laura Sipilän Armani hakee vielä parasta kuntoaan, mutta Sipilä on aiemminkin osannut hakea ruunansa kunnon kohdilleen suurkilpailuita silmällä pitäen. Saana Tuurin Ekstrands Bärgarn on aloittanut tänä vuonna kahdella voitolla ja yhdellä kolmossijalla. Tämän kolmikon lisäksi auton taakse asettuu viisi muuta valjakkoa.

Onkohan Vermossa Ilona Rekilälle tarjolla rosa biljett?
Onkohan Vermossa Ilona Rekilälle tarjolla rosa biljett?Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi