"Me tullaan niin hyvin juttuun. Se on mun paras kaveri", Ronja Grönman kuvaili kuningas Pikku Humanteria.
"Me tullaan niin hyvin juttuun. Se on mun paras kaveri", Ronja Grönman kuvaili kuningas Pikku Humanteria.Kuva: Anu Leppänen

Kokonaisuus ratkaisi Turussa – kuningas liikutti kyyneliin

Viime vuoden kuningas Pikku Humanteri pysyi valtaistuimella Turun ponikuninkuusraveissa. Uudeksi hallitsijaparikseen ruuna sai kuningatar Smedens My Donnan, vaikka molemmat joutuivatkin tyytymään päätösmatkalla himmeämpiin mitaleihin.

Ponikuningaskilpailu ratkesi äärimmäisen pienellä erolla, sillä molemmilla osamatkoilla toiseksi sijoittuneen Pikku Humanterin voittomarginaaliksi jäi 0,2 sekuntia. Ohjastaja-valmentaja Ronja Grönman itki onnesta ja hämmästyksestä, kun hänen poninsa kuulutettiin kuninkaaksi.

”Se oli tosi tiukka taistelu. Katsoin päätösmatkan maaliintulossa eroa että riittikö se, ja olin vähän sitä mieltä että ei se voinut riittää. Mutta nyt se on kuningas. Ihan huikeaa”, Grönman tunnelmoi.

”Viime vuonna Kaustisella tuli ylivoimavoitto. Minulla oli silti Turkuun tavoitteena, että poni ravaisi kaikki matkat ja olisi kolmen parhaan joukossa. Mitään muutoksia kunkkareita varten ei tehty, annettiin vaan ponin huilia ja keskityttiin pitämään se hyvällä mielellä.”

Bonobo ei päästänyt päätösmatkalla Pikku Humanteria ohitseen.
Bonobo ei päästänyt päätösmatkalla Pikku Humanteria ohitseen.Kuva: Anu Leppänen

Lähimmäs kuningasta pääsi Bonobo, joka kirkasti eilisen nelossijansa voitoksi tiukassa loppusuoran taistelussa.

”Eilen poni oli sellainen laiskantahmea ja enimmäkseen seuraili kavereita. Tänään riisuttiin takakengät ja päästiin juoksemaan keulassa omassa rauhassa, niin se oli kyllä ihan loistava”, Neea Hartikainen kehui ohjastamaansa ja valmentamaansa ruunaa.

Laura Koskenniemen valmentama Ekslätts TNT sijoittui kolmanneksi sekä molempien päivien osalähdöissä että kokonaiskilpailussa. Bea-Noora Kyynäräinen ohjasti ruunaa.

"Me tullaan niin hyvin juttuun. Se on mun paras kaveri", Ronja Grönman kuvaili kuningas Pikku Humanteria.
Keulasooloilla kohti kruunajaisia – ”Yhtäkkiä se vaan alkoi menemään!”
Smedens My Donna tsemppasi sunnuntainakin kuningattaruuden arvoisesti.
Smedens My Donna tsemppasi sunnuntainakin kuningattaruuden arvoisesti.Kuva: Anu Leppanen

Kaikki oli mahdollista

Ponikuningattareksi kruunattu Smedens My Donna ei ollut päätöspäivänä aivan parhaimmillaan, mutta kunniakas kolmossija riitti helposti pitämään tamman kokonaiskilpailun johdossa.

”Poni oli tänään startissa tosi laukkaherkkä eikä yhtään samanlainen kuin avausmatkalla. Näköjään päästiin kuitenkin hyväksytysti maaliin ja kolmossijalle, joten ihan tyytyväinen saa olla”, Oona Tastula summasi suojattinsa sunnuntaisen suorituksen.

Hän oli silminnähden pöllämystynyt ohjastamansa ja valmentamansa tamman tittelistä.

”Ihan älytöntä, ei me todellakaan odotettu tällaista. En tiennyt että voitto olisi edes mahdollinen, mutta näköjään se oli!”

Zinco tarjosi Emmi Innaselle tunteiden vuoristorataa: hylkäystuomiota seurasi vakuuttava voitto.
Zinco tarjosi Emmi Innaselle tunteiden vuoristorataa: hylkäystuomiota seurasi vakuuttava voitto.Kuva: Anu Leppänen

Sunnuntain ponikuningatarlähdössä soolon soittovuorossa oli Zinco. Tamma oli kuitenkin ulkona kokonaiskilpailusta, sillä eilisellä avausmatkalla liika laukkailu toi hylkäystuomion.

”Poni kävi eilen aika kierroksilla, ja hyppyjä tuli harmittavasti. Tälle päivälle se petrasi pienten varustemuutosten myötä tosi paljon ja oli ihan jäätävä. Sekkiä löysättiin ja korvia tukittiin enemmän”, ohjastaja-valmentaja Emmi Innanen paljasti.

”Eilinen epäonnistuminen harmitti kamalasti, varsinkin kun poni on tällaisessa huippukunnossa. Mutta oli tosi hienoa pärjätä edes tässä toisessa lähdössä, ja suurin harmitus lähti kyllä tämän myötä.”

Osalähdöissä kolmos- ja kakkossijoille kirinyt Euforia oli kuningatarmittelön toinen valmentajansa Ilona Rekilän ohjastamana. Zemaforin kakkos- ja vitossijat riittivät kokonaiskilpailun kolmospaikkaan. Anniina Lindforsin valmentamaa tammaa ohjasti Katariina Säteri.

Kokonaiskilpailun tulokset ovat nähtävissä Hippoksen sivuilla.

"Me tullaan niin hyvin juttuun. Se on mun paras kaveri", Ronja Grönman kuvaili kuningas Pikku Humanteria.
Metkuilijan ylivalta jatkui – katso myös kuvagalleria päivän voittajista!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi