Anders Malmrot, Ilona Rekilä Euforia ja Juliaana Mustamo.
Anders Malmrot, Ilona Rekilä Euforia ja Juliaana Mustamo.Kuva: Anu Leppänen.

Elitloppet odottaa: "Nyt ponin annetaan viikkoa levätä ja sitten rauhassa jatketaan treenejä kohti Solvallaa"

Euforia ja Smedens Andiamo saivat voitoistaan kutsut ponien Elitloppeteihin.

Vermon Finlandia-päivä käynnistyi sunnuntaina A-ponien Mini-Finlandialla ja B-ponien Pikku-Finlandialla.

A-poneissa joukosta erottui heti kaksi valjakkoa, kun Ronja Grönmanin Pikku Humanteri ja Ilona Rekilän Euforia avasivat auton takaa omaa vauhtiaan. Pikku Humanteri piti keulaa aina viimeiselle takasuoralle asti. Sitten Rekilä käänsi tammansa rinnalle ja ohi. Pikku Humanteri hylättiin liioista laukoista ja Rekilä lasketteli Euforialla ylivoimavoittoon.

”Hyvät tunnelmat voitosta. Nyt ponin annetaan viikkoa levätä ja sitten rauhassa jatketaan treenejä kohti Solvallaa”, Rekilä kertoi. ”Elitloppetin jälkeen annetaan taas ponin levätä. Norjaa harkitaan, jos kutsu tulee. Kesällä päätähtäin on Suomen mestaruudessa.”

B-ponien Pikku-Finlandiassa hallitsi Smedens Andiamo. Ori otti keulat heti auton irrottua ja piti hallitusti maaliin saakka. Tälle kaudelle ”Aapon” valmentajaksi vaihtui Maria Kiukas. ”Omistaja Jenni Rautiainen kysyi, haluaisinko ottaa sen treeniin, kun hänellä ei itsellään enää aika riittänyt ja mielellään tällaisen ponin ottaa”, Kiukas kertoi. ”Talvi on ajettu kuntoa ja nyt jatketaan hiitaten, ajellen ja hoitaen.”

”Emme ole vielä varmoja, lähdemmekö Solvallan reissuun. Paljon riippuu siitä, miten Ruotsin katsastukset menee ja millaisia aikoja niissä mennään. Kesällä juostaan avoimissa lähdöissä, Suomen mestaruus päätähtäimenä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi