Coruscate Casper ja Verna Sankari saavuttivat upean huipennuksen kaksitoistavuotiselle yhteiselle uralleen.
Coruscate Casper ja Verna Sankari saavuttivat upean huipennuksen kaksitoistavuotiselle yhteiselle uralleen.Kuva: Anu Leppänen

Metkuilijan ylivalta jatkui – katso myös kuvagalleria päivän voittajista!

Turun ponikuninkuusraveissa isompien ponien ykköskilpailuiden voittajien selvittelyyn ei tarvittu matikkapäätä: ruhtinas Coruscate Casper ja ruhtinatar H.G. Loreen voittivat molemmat osamatkansa.

Verna Sankarin ohjastama ja valmentama Coruscate Casper tyylitteli ruhtinasmittelön päätösetapilla yhtä ylivoimaiseen keulavoittoon kuin eilisellä avausmatkallakin.

”Tänään poni tuntui menevän vielä paremmin omalla moottorillaan. Lämmityksessä se oli vähän sen oloinen että haluaisi laukata, mutta ei onneksi enää startissa. Silloin laukka-ajatus oli enää vain minulla omassa päässäni”, Sankari kuvaili.

Kaksikon yhteinen taival on jo yli kymmenen vuoden mittainen, joten poniruhtinaan titteli on todella pitkäjänteisen työn tulos.

”Varsavuosina ruuna oli suoraan sanottuna erittäin hankala. Vähän se on iän myötä tasoittunut, mutta on sillä vieläkin ihan omat metkut. Mutta aika hyvin on oppinut elämään niiden kanssa, kun tietää mitä kaikkea se tekee.”

Toisen sijan kokonaiskilpailussa vei Charizard. Saara Räisänen ohjasti silmäterällään osalähdöissä kaksi kakkossijaa. Kolmanneksi ylsi Pinja Iltasen ohjastama ja valmentama Rodden, joka kiri ruhtinasstarteissa sijoille kolme ja viisi.

Coruscate Casper ja Verna Sankari saavuttivat upean huipennuksen kaksitoistavuotiselle yhteiselle uralleen.
Poniruhtinattaren vakuuttava encore – ”Voitto tuli yllättävän varmaan tyyliin”
H.G. Loreen palasi poniruhtinattaren valtaistuimelle.
H.G. Loreen palasi poniruhtinattaren valtaistuimelle.Kuva: Anu Leppänen

Tiikerinsilmäinen tauoltapalaaja

Poniruhtinattareksi loimitetulle H.G. Loreenille päätösmatka oli vasta kolmas startti liki vuoden mittaisen tauon jälkeen, mutta kahden vuoden takainen ruhtinatar oli kaukana ruosteisesta.

”Edempää lähti parikin ponia, jotka ovat pystyneet säästelemään ennätyksiään tätä viikonloppua varten. Siksi oli vähän mietteliäät fiilikset, että pystytäänkö kokonaiskilpailussa ihan voittoon asti”, ohjastaja-valmentaja Pinja Iltanen kertasi tunnelmiaan ennen Turun reissua.

H.G. Loreen kuitenkin paljasti, että silläkin oli vielä sekunteja taskussa: eilen se sivusi ennätystään, ja tänään tuloksesta putosi pois yli kaksi sekuntia. Ruhtinatartittelin lisäksi se halusi voittaa myös molemmat osalähdöt.

”Päätösmatkalla yritin lähinnä liimautua Kumlaby Mandelblomin selkään, kun se oli meitä sen puoli sekuntia perässä. Mietin että riittää kunhan ollaan heti heidän jälkeensä maalissa. Mutta poni halusi itse loppusuoralla vastustajasta yliotteen ja oli väkisin ekana maalissa”, Iltanen ihasteli.

Jerry Rauos kannusti Kumlaby Mandelblomin toiseksi molemmissa osalähdöissä, joiden myötä myös kokonaiskilpailusta tuli kakkossija. Viimevuotista ruhtinatarta valmentaa Nea Ahokas.

Nelos- ja kolmossijat toivat kokonaiskilpailun kolmannen palkinnon Virpi Kivisen valmentamalle Tejas Klaritalle, jota ohjasti Eerika Koskenvalta.

Kokonaiskilpailun tulokset ovat nähtävissä Hippoksen sivuilla.

Katso alta kuvagalleria muista Turun ponikuninkuusravisunnuntain voittajista. Lisää kuvia löydät Hevosurheilun Instagram-tililtä.

Coruscate Casper ja Verna Sankari saavuttivat upean huipennuksen kaksitoistavuotiselle yhteiselle uralleen.
Kokonaisuus ratkaisi Turussa – kuningas liikutti kyyneliin
Alba Odessa esitti eiliseen tapaan ylivoimaa keulapaikalta käsin.
Alba Odessa esitti eiliseen tapaan ylivoimaa keulapaikalta käsin.Kuva: Anu Leppänen
Sankarin Ilopilleri (numero 4) kiri toisen lähdön voittoon.
Sankarin Ilopilleri (numero 4) kiri toisen lähdön voittoon.Kuva: Anu Leppänen
B-ponien montelähtö oli Troijanin heiniä.
B-ponien montelähtö oli Troijanin heiniä.Kuva: Anu Leppänen
Ferdie Flitin keulavoitto hymyilytti Jesse ja Janica Ylitaloa.
Ferdie Flitin keulavoitto hymyilytti Jesse ja Janica Ylitaloa.Kuva: Anu Leppänen
Turun ponikuninkuusravit päättyivät Olywina von Stall Roman toiseen voittoon tänä viikonloppuna.
Turun ponikuninkuusravit päättyivät Olywina von Stall Roman toiseen voittoon tänä viikonloppuna.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi