H.V. Loreen on toinen poneista, joilla Pinja Iltanen tavoittelee paikkaa Elitloppet-viikonlopulle Pikku Finlandian kautta.
H.V. Loreen on toinen poneista, joilla Pinja Iltanen tavoittelee paikkaa Elitloppet-viikonlopulle Pikku Finlandian kautta.Kuva: Anu Leppänen

Pinja Iltanen tähtää Solvallaan – "Suomessa ei ole mitään vastaavaa"

Vermon Finlandia-päivänä jaetaan kutsuja ponien Elitloppet-lähtöihin.

Vermon ja Solvallan raviratojen välinen yhteistyö niin sanottujen pinkkien kutsujen tiimoilta jatkuu myös tänä vuonna. Ponien Mini- ja PikkuFinlandia-lähtöjen voittajat saavat kutsut vastaaviin Elitloppet-viikonlopun kilpailuihin. MiniFinlandia kilpaillaan avoimen tason A-ponien kesken ja PikkuFinlandia on tarkoitettu avoimen tason B-poneille.

Yksi Solvallaan tähtäävistä valmentajista on Pinja Iltanen, jolla on kaksi mahdollista B-ponia, Rodden ja H.G. Loreen, tavoittelemaan voittoa PikkuFinlandiassa ja sitä myöden matkaa Solvallaan.

“Lähtökohtaisesti tavoittelen paikkaa Roddenilla, kun se on jo avoimen tason poni. Molemmilla kuitenkin tähdätään siihen. Se kumpi tuntuu paremmalta keväällä, sillä ajetaan”, Iltanen kertoo.

“Molemmat ponit ovat olleet kilpailukunnossa läpi talven”, Iltanen kertoo kautensa voitoilla avanneista poneista ja jatkaa: “Kumpikaan ei ole vielä huipputällissä, mutta sellaisessa kunnossa, että pystyy pärjäämään ja voittamaan. Rodden varsinkin on parhaimmillaan lämpimillä keleillä. Molemmat varmasti parantavat keväällä ja niin on tarkoituskin, sillä tähtäämme suurkilpailukauteen.”

Iltasella on kokemusta Elitloppet-viikonlopun huumasta kilpailijana.

“Se on hieno kokemus, totta kai. Suomessa ei ole mitään vastaavaa. Vielä se reissaaminen tuo siihen oman lisänsä. Tämä on viimeinen vuosi, kun saan iän puolesta siellä ajaa, olisi mukava vielä päästä mukaan”, tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Iltanen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi