Rodden ja Pinja Iltanen.
Rodden ja Pinja Iltanen.Kuva: Anu Leppänen.

Ponieliitit Kymenlaaksoon voittojahtiin: "Jotain kuitenkin tapahtui, kun käänsin sen voltista ja se lähti painelemaan eteenpäin"

Nuoret sankarit: Pinja Iltanen treenannut Roddenia suurkilpailukuntoon.

Miehikkäläläisen Peppiina Timosen Aarteen Jenni ja haminalaisen Pinja Iltasen Rodden veivät voitot kotiin Jyväskylän Ponieliiteistä.

”Ei voiton jälkeen voi olla kuin hyvät tunnelmat”, Iltanen naurahtaa. ”Poni oli oikein hyvä, yllättävän hyvä. Lämmityksessä se oli nihkeä ja ajattelin, että mahdollisuudet on kolmanteen tai neljänteen sijaan. Jotain kuitenkin tapahtui, kun käänsin sen voltista ja se lähti painelemaan eteenpäin. Ensimmäisen kierroksen ei tarvinnut kuin istua ja olla matkustajana kyydissä.”

Rodden tuli Iltaselle talvella ja hän on treenannut sitä suurkilpailukuntoon. ”Kesällä on tarkoitus ajaa näitä isoja lähtöjä. Ponikuninkuusravit ovat myös harkinnassa, sillä ponin ennätys on autolähdöstä ja volttiennätys on vielä suht ok sitä kisaa ajatellen.”

Ponien suurkilpailut jatkuvat lauantaina Kouvolassa Poni Kymeillä, jossa auton taakse asettuu myös Rodden. ”Lauantaina lähdetään hakemaan sijoitusta kärkikaksikosta”, Iltanen kertoo. ”Voitosta ajetaan, mutta siellä on kovia poneja vastassa, muun muassa Lilla Elitloppet -voittaja Smedens Andiamo.”

A-ponien puolella myös Aarteen Jenni hakee jatkoa voitolleen. Sitä vastaan asettuu muun muassa Ekslätts TNT, joka sijoittui Vermon Ponichampionissa pitkän takamatkan kiinni kirimällä toiseksi.

Ilona Rekilän Euforia sijoittui toiseksi Oslossa juostussa avoimessa A-ponilähdössä. Tamma paransi kauden kärkiaikaansa laukasta huolimatta lukemiin 2.05,8ake.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi