Maria Kiukas ajoi PM-pronssia Ekstrands Bärgarnilla. Kuvassa Kiukas ja Smedens Andiamo
Maria Kiukas ajoi PM-pronssia Ekstrands Bärgarnilla. Kuvassa Kiukas ja Smedens Andiamo Kuva: Anu Leppänen

Poniravureiden PM-kisat Axevallassa: Ruotsiin PM-kullat, Suomeen pronssia

Tusens Gold-Etta M vei kullan A-kategorian ponien PM-kisassa ja Tolängas Mirror B-ponien. Maria Kiukas ajoi Ekstrands Bärgarnin pronssille B-ponien kisassa.

A-ponien PM-kisassa nähtiin komea esitys, josta vastasi Suomessa syntyneen Golda Apachen 4-vuotias tytär Tusens Gold-Etta M. Lea Mattsson ajoi keulaan, kun lähdettiin päätöspuolikkaalle. Voittokone Tusens Gold-Etta M oli ylivoimainen ja vei PM-kullan hyvällä ajalla 2.25,8. Gullsmyras Favör ja Ängdalas Olof veivät myös muut mitalisijat Ruotsiin.

Emmi Innasen ajama Desna Wee oli lähellä palkintosijaa, vaikka jäi alkumatkalla. Katariina Säterin valmentama tamma eteni takaa hyvin ja oli maalissa seitsemäs. Minttu Kuusiston ohjastama Maari Ji haparoi ensimmäisessä kaarteessa. Se seurasi pääporukan perällä ja oli yhdeksäs maalissa.

B-ponien lähdössä Mi Olsson ajoi Tolängas Mirrorin johtopaikalle. Se laukkasi etusuoralla, ja Maria Kiukas sai vetotyöt Ekstrands Bärgarnilla. Suomalaisvaljakko laukkasi keulasta viimeisellä takasuoralla. Tolängas Mirror painui johtoon ja meni voittoon. Norjan Smedens Nirvana nousi kakkoseksi ja otti hopeaa. Saana Tuurin omistama ja valmentama Ekstrands Bärgarn laukkasi harmittavasti vielä toistamiseen, ja kärkikaksikko karkasi. Ruuna nousi vielä sinnikkäästi kolmanneksi.

”Lähtö lähti, kuten olin ajatellut. Mutta laukka tuli keulapaikalta yllättäen. Tolängas Mirror sai uudelleen vauhdin päälle ja voitti varmasti. PM-kisan voitto on tosi iso juttu meille”, Mi Olsson sanoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi