H.G. Loreen lähtee Turun sunnuntaihin kokonaiskilpailun kärkipaikalta.
H.G. Loreen lähtee Turun sunnuntaihin kokonaiskilpailun kärkipaikalta.Kuva: Anu Leppanen

Poniruhtinattaren vakuuttava encore – ”Voitto tuli yllättävän varmaan tyyliin”

H.G. Loreen kiri kiinni toiseen poniruhtinatartitteliinsä Turun ponikuninkuusravien avauspäivänä, vaikka alla oli vain yksi startti liki vuoden mittaisen tauon jäljiltä.

Poniruhtinatarkilpailun ensimmäinen osalähtö pääsi matkaan vasta neljännellä yrityksellä. H.G. Loreenillekin kirjattiin yksi lähdön palautus.

”Uusinnat eivät meitä haitanneet, tamma korkeintaan vain latautui niistä lisää”, voittoisa ohjastaja-valmentaja Pinja Iltanen kommentoi voittajahaastattelussa.

H.G. Loreen jyräsi loppukaartessa kärkeen. Vaikka poni ei vaikuttanut väsyneeltä, sen ravi ei ollut koko matkaa rytmikkäimmillään.

”Tamman tyyli on hieman vaihteleva. Välillä se yliyrittää ja hätäilee, jolloin meno ei ole niin sulavaa. Voitto tuli kuitenkin yllättävän varmasti, ja olen tosi tyytyväinen”, Iltanen iloitsi.

”Tämä melkein jo eläköityi välissä, mutta tultiin vielä kerran vajaan vuoden tauosta huolimatta.”

H.G. Loreenin voittoaika 49,9 sivuaa sen omaa ennätystä. Edellisen kerran tamma alitti 50-tuloksen kaksi vuotta sitten Vermon ponikuninkuusraveissa, jolloin päätösmatkan vauhdikas voitto sinetöi poniruhtinattaruuden.

Hallitseva poniruhtinatar Kumlaby Mandelblom sijoittui toiseksi Jerry Rauoksen ohjastamana. Jo viime vuonna titteliä hätyytellyt Dayzee Wee on hyvissä asemissa kokonaiskilpailun kolmantena ohjastaja-valmentajansa Eerika Käyhtyn kanssa.

Vuosien 2017–2019 poniruhtinatar Amazon jouduttiin poistamaan lähdöstä kahden uusinnan aiheuttamisen vuoksi.

Coruscate Casper voitti poniruhtinaskilpailun avausmatkan ylivoimaisella keulasoololla.
Coruscate Casper voitti poniruhtinaskilpailun avausmatkan ylivoimaisella keulasoololla.Kuva: Anu Leppanen

Ei säästelty sekunteja

Coruscate Casper tarrasi vallankahvaan kaksin kavioin poniruhtinaskilpailun puolella. Keulassa ravannut ruuna jätti muut 51-vauhtisessa lopetuksessa täysin vaille mahdollisuuksia.

”Nyt oli päätetty, että ei paljon sekunteja säästellä. Eteenpäin niin paljon kuin vain kulkee, että päästään kovia takaponeja pakoon”, Coruscate Casperin ohjastaja ja valmentaja Verna Sankari kuvaili voittajahaastattelussa taktiikkaansa.

14-vuotias ruuna on kilpaillut koko kymmenvuotisen uransa Sankarin valmentamana. Valjakko on menestynyt ensimmäisestä startista lähtien, mutta niin vain uran neljäskymmenes voitto Turussa toi kylkiäisenä myös uuden komean ennätystuloksen 51,9.

”Nyt on taas keksitty, että millä konstilla tulee vielä lisää vauhtia ja vähemmän laukkoja. Toivotaan että varastosta löytyisi vielä muutama sekunti lisää”, Sankari kommentoi arvoituksellisesti.

Saara Räisäsen ohjastama ja valmentama Charizard kiri avausmatkan toiseksi. Rodden täydensi Pinja Iltasen menestystä kolmossijallaan.

H.G. Loreen lähtee Turun sunnuntaihin kokonaiskilpailun kärkipaikalta.
Keulasooloilla kohti kruunajaisia – ”Yhtäkkiä se vaan alkoi menemään!”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi