Teivon poniravit olivat monin tavoin historialliset Hippu Sillanpäälle ja Nordanåkers Miolle.
Teivon poniravit olivat monin tavoin historialliset Hippu Sillanpäälle ja Nordanåkers Miolle.Kuva: Sonja Korvenheimo

Poniväen suurleiri päättyi suurraveihin

Teivossa ravattiin perjantaina kilpaa historialliset kaksitoista ponilähtöä. Samalla huipentui SPRY:n järjestämä suurleiri.

Poniravit jatkoivat leirin yhteisöllistä ja osallistavaa teemaa: Suosituimmat sarjat jaettiin, jotta kukaan ei joutunut karsituksi. Kaikki kaksitoista lähtöä ajettiin samoilla palkinnoilla, eikä varsinaisia profiililähtöjä haluttu erotella.

Kaksi ohjastaja-valmentajaa pääsi tosin pokkaamaan ykköspalkinnon kahdesti. Amanda Hänninen ohjasti Stenbydal's Castillan voittoon ensin kärrylähdössä ja pari tuntia myöhemmin montessa. 5-vuotias shetlanninponitamma on ravannut tänä vuonna jo hurjat 13 täysosumaa.

Stenbydal’s Castilla palasi Amanda Hännisen kanssa varikolle voittajana molempien lähtöjensä jälkeen.
Stenbydal’s Castilla palasi Amanda Hännisen kanssa varikolle voittajana molempien lähtöjensä jälkeen.Kuva: Sonja Korvenheimo

B-ponilähtöjen tuplavoittaja oli Ester Ståhl, joka karautti Eliza Ween kanssa loppusuoralla omille teilleen. Poniravien päätöslähdössä hän pääsi tuulettamaan ratsailta käsin Kattedals Loken keulavoittoa.

Ester Ståhl ohjasti päivän ensimmäisen ykkössijansa Eliza Weellä.
Ester Ståhl ohjasti päivän ensimmäisen ykkössijansa Eliza Weellä.Kuva: Sonja Korvenheimo

Seremonioihin saatiin päivän aikana myös ensikertalainen. Seitsemännessä lähdössä Hippu Sillanpää ohjasti uransa avausvoiton Nordanåkers Miolla, joka juoksi samalla elämänsä ensimmäisen startin.

”Eka yhteinen startti jännitti niin paljon, että mahaan sattui koko päivän”, 12-vuotias hämeenkyröläinen paljasti.

”Lämmityksestä tultaessa sain vielä lisää sydämentykytyksiä, kun Mio väisti kaivon kantta, ja hyppäsi tasajalkaa sivuttain. Onneksi selvittiin molemmat säikähdyksellä.”

Itse kilpailun koittaessa lähtö uusittiin kertaalleen, mutta nelivuotias ajokki ei tästä hätkähtänyt. Ohjastajallakin pysyi pää kylmänä ja kakkosradan taktiikka selvänä.

”Olin suunnitellut, että kurvaan ykkösen eteen, jos vain poni lähtee tarpeeksi kovaa. Saimme kiihdytyksessä keulapaikan, minkä jälkeen koitimme pitää turvallista välimatkaa takana tuleviin”, Sillanpää kuvaili.

Nordanåkers Mio teki täydellisen suorituksen uransa avauskilpailussa Hippu Sillanpään iloksi.
Nordanåkers Mio teki täydellisen suorituksen uransa avauskilpailussa Hippu Sillanpään iloksi.Kuva: Sonja Korvenheimo

Jo puolivälissä kilpailua monenlaiset tunteet tulivat pintaan.

”Mietin että tässä ehtii kyllä tulla ohi vaikka koko lähtö, älä vaan innostu. Olin ihan ihmeissäni, että ei me voida voittaa, ei mua ole tehty voittamaan. Loppusuora meni hämmentyneenä kyyneleitä pyyhkien.”

Teivon poniravikoulusta lajiin ponnistanut Sillanpää virittäytyi Nordanåkers Mion kanssa voittoiskuun SPRY:n poniravileirillä, joka pidettiin pitkälti niin ikään Teivon maisemissa.

”Se oli ihan mahtava leiri! Voisin puhua tästä viikosta vaikka vuoden päivät”, hän hymyili.

Lisää tunnelmia historialliselta poniravileiriltä Hevosurheilussa ensi viikolla!

Väkevä loppukiri palautti Pinja Iltasen silmäterän Roddenin kultakantaan.
Väkevä loppukiri palautti Pinja Iltasen silmäterän Roddenin kultakantaan.Kuva: Sonja Korvenheimo
Oona Hännisen suojatin Fabrizia Ween ennätys koheni voiton myötä yli kahdeksan sekuntia.
Oona Hännisen suojatin Fabrizia Ween ennätys koheni voiton myötä yli kahdeksan sekuntia.Kuva: Sonja Korvenheimo
Kerttu Makkonen ohjasti siskonsa Neea Makkosen valmentaman Mirtillon seremonioihin.
Kerttu Makkonen ohjasti siskonsa Neea Makkosen valmentaman Mirtillon seremonioihin.Kuva: Sonja Korvenheimo
Lähtövoltissa Aada Ristolan luotsaaman Werner Wirwelwindin perä oli kevyt, mutta matkan aikana energia suuntautui voittoisaan ravaamiseen.
Lähtövoltissa Aada Ristolan luotsaaman Werner Wirwelwindin perä oli kevyt, mutta matkan aikana energia suuntautui voittoisaan ravaamiseen.Kuva: Sonja Korvenheimo
Mäntylahen Tuimaepeli käänsi ravien tiukimman kamppailun edukseen. Päivän ainoa sadekuuro tuskin harmitti voittoisaa Eerika Koskenvaltaa.
Mäntylahen Tuimaepeli käänsi ravien tiukimman kamppailun edukseen. Päivän ainoa sadekuuro tuskin harmitti voittoisaa Eerika Koskenvaltaa.Kuva: Janne Kähkönen
Sponsoriloimien huomioarvoa voittajakehässä ja sosiaalisessa mediassa lisättiin leiriläisten tanssiesityksin.
Sponsoriloimien huomioarvoa voittajakehässä ja sosiaalisessa mediassa lisättiin leiriläisten tanssiesityksin.Kuva: Sonja Korvenheimo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi