Veera Pasanen sai Mastroiannin passihevosekseen.
Veera Pasanen sai Mastroiannin passihevosekseen.Kuva: P-O Nilsson

Veera empi pitkään, uskaltautuisiko harjoitteluun Ruotsiin – ”Oli tosi hyvä päätös, että lähdin”

Hingunniemen hevosenhoitajalinjalla opiskeleva Veera Pasanen viihtyi harjoittelussa niin hyvin, että olisi jatkanut mielellään pidempäänkin.

Ensimmäisen harjoittelujaksonsa Veera suoritti Miika ja Anna-Kaisa Tenhusella. Toisella jaksolla tarjoutui lähteä Mattias Djusen suurtalliin Ruotsiin.

”En meinannut ensin lähteä, kun ruotsi ei oikein taivu ja vain englanti on vahva. Englannilla pärjäsi kuitenkin hyvin, ja oli tosi hyvä päätös, että lähdin”, Veera Pasanen sanoo.

”Sekin vähän jännitti, kun täältä metsän keskeltä lähti ja piti lentää yksin Ruotsiin. Mutta sitten kun pääsi paikan päälle, huomasi äkkiä, että kaikki oli helppoa ja lähti sujumaan hyvin.”

Harjoittelua Veera kuvailee ”perustallihommiksi”.

”Aamupäivät auttelin muita laittamaan hevosia pihalle ja siivosin karsinoita, ja iltapäivällä ajettiin hevosia. Kaikilla hoitajilla oli omat passihevoset, ja homma oli selkeää. Harjoittelijana minulla ei ollut kuin loppuajasta yksi passihevonen, tosi kiva 3-vuotias starttaamaton ruuna.”

”Sain tosi paljon uutta tietoa, ja harjoittelu oli niin mukavaa, että olisin voinut olla pidempäänkin kuin kuusi viikkoa. Kesätöihin kiinnostaisi palata, mutta se riippuu vähän siitä, millaisessa kunnossa omat ponit on. Nyt on viimeinen vuosi, kun saan ajaa niillä”, Veera mainitsee.

Mattias Djuse toivottaa Veeran lämpimästi tervetulleeksi kesätöihin.

”Otan mielelläni harjoittelijoita, ja jotkut heistä ovat tulleet kesätöihin tai valmistuttuaan pysyvästikin töihin. Veera sai tehdä tallissa kaikkea mahdollista ja kehittyi näiden kuuden viikon aikana valtavasti”, Djuse kehuu.

”Koulutus on tärkeää. Itse kävin kolme vuotta hevoslukiota, ja siihen sisältyi paljon hyödyllistä harjoittelua.”

Veera Pasanen haaveilee saavansa normaalisti 3-vuotiset opintonsa päätökseen jo tänä vuonna, 2,5 vuoden jälkeen.

”Tehtiin koulutussopimus kotiin, ja sillä opinnot on mahdollista saada valmiiksi nopeammin”, hän valaisee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi