Emma Tolonen ja Centa-poni.
Emma Tolonen ja Centa-poni. Kuva: Katri Helminen

Ylivieskan ponikerho sai valtaisan suosion – täytyi jakaa kahteen ryhmään

Ylivieskassa starttaa ponikerho 25.3.

Keskisen Ravinuoret ja Ravikeskus Keskinen järjestävät yhteistyössä Pauliinan Tallin kanssa ponikerhon lapsille ja nuorille. Kerhon vastaanotto yllätti Keskisen väen.

”Laitettiin aamulla ilmoitus kerhon alkamisesta ja illalla ilmoittautuneita oli 22”, Pohjanmaan Ravin puheenjohtaja Katri Helminen ihastelee.

”Tälle oli siis olemassa aivan hirmuinen tarve. Ponikerhoja ja ravikouluja pitäisi olla kuten ratsastuskouluja: ei aloittelija voi aloittaa raviharrastusta niin, että käy ostamassa ponin ja valjaat, ei ratsastustakaan niin aloiteta. Pitää olla matala kynnys päästä kokeilemaan ponien ja hevosten lumoa, koskettamaan, hoitamaan ja nuuskimaan sitä ponia.”

Ilman poneja aikaisempi kerhotoiminta ei ottanut Ylivieskassa tuulta alleen.

”Kerhot, missä oli vain teoriaa, keppihevosia ja raveissa käymistä, eivät olleet kovin suosittuja. Olisi pitänyt olla eläviä poneja, se se on mikä vetää. Mutta kenelläkään ei ollut antaa luotettavaa ponia kerhotoimintaa varten, ja viimeistään korona-aika lopetti kaiken vähänkin toiminnan”, Helminen pahoittelee.

”Nyt meillä on loistava tilanne. Pauliina Annala pitää ratsastuskoulua, missä on kolme toimivaa ja kilttiä ponia. Pauliina antaa tilat ja ponit, ja Emma Tolonen rupeaa pitämään kerhoa.”

Emma Tolonen on suorittanut Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton yhteisen hevos- ja ponikerhon ohjaajakoulutuksen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi