Pikku Humanteri ja Ronja Grönman.
Pikku Humanteri ja Ronja Grönman.Kuva: Anu Leppänen.

Ylivoimaa Kouvolassa: Pikku Humanteri selättänyt alkuvuoden ongelmansa

Samat valjakot tavoittelevat menestystä myös Härmässä.

Kouvolassa ravattiin lauantaina molempien kategorioiden Poni Kymit. Ronja Grönmanin ohjastama A-poni Pikku Humanteri palasi suurkilpailuvoittojen tielle ylivoimaisella keulajuoksulla.

”Poni on hyvässä kunnossa ja näytti mihin pystyy”, kommentoi ruunan valmentajanakin toimiva Grönman.

”Alkuvuodesta oli hieman ongelmia ja tuli laukkastartteja, mutta sen kanssa pitää vaan muistaa, että se on herkkä ajettava ja tarvitsee paljon tukea. Oma pää pitää pysyä kylmänä”, Grönman kertoo.

Pikku Humanteri on palautunut hyvin Kouvolan juoksusta: ”Se on vesikävellyt, sitä on venytelty ja pidetty ponilla hyvä mieli. Viimeistely ajetaan myös.”

Ruunan kauden päätähtäin on Turun Ponikuninkuusraveissa.

B-ponien puolella Smedens Andiamo näytti taas luokkaansa. Maria Kiukkaan valmentama ja ohjastama ori otti keulapaikan, kun matkaa maaliin oli 1000 metriä, ja irtosi lopulta ylivoimaiseen voittoon.

Molemmat voittajavaljakot starttaavat seuraavan kerran Härmässä. B-ponien PowerParkin ponimaili juostaan perjantaina ja A-ponien Junior Nordic King lauantaina, jossa nähdään myös kansainvälistä väriä Nordanåkers Ferlin ja Emelinda Perssonin myötä. Grönman uskoo suojattinsa menestykseen, vaikka muistuttaa, että vastuskin on kova: ”Jos juoksu sujuu yhtä hyvin kuin viimeksi, voitosta ajetaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi