Lil Runnerissa on ainesta pitkälle.
Lil Runnerissa on ainesta pitkälle.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko Vermo: Antti Teivaisen supertamman esikoinen 10 000 euron jahdissa – ”Voi tällä ajaa varmaan eteenpäinkin”

Kolmivuotispokaali huipentaa Vermon Toto65-kierroksen.

Antti Teivainen tuo Kolmivuotispokaaliin Lil Runnerin, joka on hänen kasvattamansa ja omistamansa varsa.

Se aloitti kilpauransa viime syksynä, muttei ollut vielä valmis urotekoihin.

”Ne olivat sellaisia leikkilähtöjä”, Teivainen kuittaa. ”Ajoin ne ihan sen takia, että näin missä olemme menossa. Hevonen oli vielä kauhean lapsellinen.”

Bosses Lilyn ja So Perfectin poika Lil Runner on esittänyt kolmivuotiskaudellaan merkittävästi parempia otteita.

”Pääsin treenaamaan hevosta talven tosi hyvin. Sain ajaa oikein kunnon lenkkejä. Hyvä talvi oli ajaa hevosta, kun oli lunta kunnolla. Pari lähtöä olivat alkukaudesta vähän vaisumpia, mutta sitten hevonen alkoi ymmärtää homman. Se lähti yllättävän nopeasti menemään eteenpäin.”

Lil Runnerin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa voitto tuli maaliskuun lopulla Vermossa. Ori voitti Nuorten sarjan yllättäjänä.

”Jäi oikein hyvät muistot siitä startista. Hevonen tuli tosi hyvin loppuun asti. Se on tullut viime lähdöissään muutenkin hyvin loppua, joka on aina hyvä merkki.”

Lil Runner kilpaili viimeksi Finlandia-sunnuntain Seppele-ajossa. Se sijoittui kolmanneksi kovalla ennätysajallaan 14,2ake.

”Olin tosi tyytyväinen. Siinä lähdössä oli kova tempo koko ajan. Välillä oli vähän tukkojakin, kun oli laukkaava hevonen, joka piti kiertää. Hevonen tuli loppua tosi kovaa ja lähestyi kärkeä.”

Kolmivuotispokaalissa Lil Runner kiihdyttää matkaan viitosradalta.

”Hyvillä mielin lähden starttiin. Katsotaan nyt, että miten se käyttäytyy auton takana. Pitää katsoa tilanteen mukaan, että miten ajaa. Voi tällä varmaan ajaa eteenpäinkin. Näissä autolähdöissä missä se on ollut mukana, on se pelännyt puomia, ettei heti ole voinut satsata.”

Pelaajien on syytä varautua siihen, että Lil Runner lähtee keskiviikkona liikkeelle nähtyä napakammin.

”Käymme vielä opettamassa hevosta auton siipeen”, Teivainen paljastaa.

Lil Runnerin emä Bosses Lily menestyi Teivaiselta käsin upeasti. Teivaisen huutokauppalöytö keräsi vuonna 2019 päättyneellä urallaan yli 278 000 euron voittosumman.

”Tämä on erityyppinen hevonen. Lily oli tosi kevyt ja pitkäjalkainen. Lil Runner oli 2-vuotiaana kauhean varsamainen, mutta on saanut nyt lihaa päälle ja pyöristynyt kauheasti. Starit ovat auttaneet asiassa.”

Bosses Lily antoi Antti Teivaiselle jo kaviourilla paljon.
Bosses Lily antoi Antti Teivaiselle jo kaviourilla paljon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi