Deangelo pääsee mielimatkalleen loistopaikalta – ”Pitää olla tosi nopea hevonen, jos ulkopuolelta mielii ohi.”
Deangelo on Ari Moilaselle tuttu ajokki.Kuva: Anu Leppänen

Deangelo pääsee mielimatkalleen loistopaikalta – ”Pitää olla tosi nopea hevonen, jos ulkopuolelta mielii ohi.”

Vermon Toto65-peliä ryydittää keskiviikkona 65 000 euron jackpot. Aripekka Pakkanen tuo pääkaupunkiseudulle kaksi hevosta, ja etenkin Deangelon menestystä puoltaa moni asia.

Illan pääpeli starttaa tuttuun tapaan neljännestä lähdöstä, joka on 1620 metrin ryhmäajo enintään 88 000 euroa tienanneille lämminverisille. Ykkösradalta matkaan lähtee Vermon ajajaliigaa johtavan Ari Moilasen ohjastama Deangelo. 7-vuotias ruuna tunnetaan todella nopeana lähtijänä, joten paikka on mitä mainioin.

”Hyvin odotuksin lähdemme. Deangelolla on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. Kyllä sillä pitää pärjäämään lähteä, kun lähtöpaikka on hyvä ja matka sopii”, valmentaja Aripekka Pakkanen sanoo. ”En ole niin tarkkaan katsonut lähtöä, että pystyykö se keulapaikan puolustamaan. Se on ihan hyvä lähtemään, joten jos kiihdytys sattuu onnistumaan sisäradalta, pitää olla tosi nopea hevonen, jos ulkopuolelta mielii ohi.”

Deangelo on tänä vuonna ehtinyt kilpailla kaksi kertaa. Teivon startista tuli ensin kakkossija, mutta viimeksi Vermossa ruuna avasi voittotilinsä myös tämän vuoden osalta hienon esityksen päätteeksi. Viime kisassa Pakkasen valmennettava hallitsi juuri keulapaikalta, kun vastassa oli monta samaa hevosta kuin keskiviikon koitoksessakin.

”Kahdesta ensimmäisestä startista on jäänyt tosi hyvä fiilis. Sitä ei ollut kuitenkaan valmisteltu niin, että se olisi heti huippukunnossa. Mielestäni se on aloittanut yllättävän hyvin.”

Treenari on suunnitellut, että Deangelolla tähdätään viime vuoden tapaan myös tänä kesänä Suur-Hollola –ajoon. Viimeksi tie nousi pystyyn hurjan kovatasoisessa välierässä.

”Nostetaan kauden aikana rimaa sen mukaan, miten hevonen esiintyy. Ainakin mailin matkoilla se riittää kovissakin porukoissa.”

Deangelo kilpaili uransa ensimmäiset vuodet Juhani Tapanin valmennuksessa, josta se siirtyi Pakkasen treeniin vuoden 2019 kesällä. Viime vuosi sujui hyvin, sillä ruuna kerrytti voittosummaansa yli 30 000 eurolla.

Deangelo on valmentajalle varsin mieluinen hevonen, vaikka treeneissä se onkin melko virkeä poika.

”Se on tosi helppo ja hyväkäytöksinen. Välillä se on vähän ylipirteä treenata, mutta loppupeleissä tosi helppo ja vaivaton hevonen. Sillä on tosi helppo ravi ja kun sen taakse istuu, huomaa sen olevan keskivertoa parempi hevonen.”

Keskiviikon kisaan ruuna lähtee samoilla varusteilla kuin viimeksikin. Varustemuutoksia ei tehdä myöskään Business Schoolille, joka kilpailee illan kahdeksannessa lähdössä, enintään 4 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2120 metrin kisassa. Nelivuotias ruuna avasi kautensa voitolla puolitoista viikkoa sitten Teivossa.

”Business School on ollut vähän sellainen ongelmatapaus. Kun se onnistuu, se pystyy ihan huippusuorituksiin, mutta on vielä vähän levoton lähtötouhuissa. Se kyllä riittää helposti näihin lähtöihin, mutta ihan luotettava se ei vielä ole”, Pakkanen kuvailee. ”Aika monenlaisia varusteita on koitettu, mutta nämä ovat osoittautuneet parhaaksi vaihtoehdoksi, joten jatketaan ilman muutoksia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi