Figaro Brick voitti myös toisen Suomen starttinsa – ”Eihän se voi paremmalta maistua”
Juha Länsimäen valmentama Figaro Brick on aloittanut Suomessa täydellisesti.Arkistokuva: Anu Leppänen.

Figaro Brick voitti myös toisen Suomen starttinsa – ”Eihän se voi paremmalta maistua”

Juha Länsimäen valmentama ruuna jatkoi voittoisasti uudessa kotimaassaan.

Tiistai-illan T5-kierros ravattiin Teivossa. Illan pääpelin toisena kohteena ajettiin 2100 metrin ryhmäajo enintään 12 500 euroa tienanneille lämminverisille.

Suosikiksi oli luotettu Tommi Kylliäisen valmentama ja ohjastama Gambino. Se lähti hyvin matkaan, mutta vielä nopeampi alussa oli Hannu Korven ajama Light Up, joka nappasi keulapaikan.

Gambinon painuttua johtavan kantaan, jäi toisen radan vetotyöt Figaro Brickille.

Tilanne parijonossa pysyi muuttumattomana aina viimeiselle takasuoralle asti, kunnes kolmannesta ulkoa iski kiriin Gutsy Cobbler. Myös Kylliäinen alkoi tähyillä ulkoradoille, ja nosti Gambinon sisäradalta toiseen ulos.

Gutsy Cobbler oli edennyt viimeisen kurvin lopussa jo kärkikaksikon rinnalle, mutta aivan loppuun asti ei ruuti riittänyt. Voimia sen sijaan oli Figaro Brickillä, joka puristi johtavan rinnalta kärkeen. Kolmannessa sisällä matkannut Mac Light Prince sai lopussa tilaa, mutta liian myöhään voittoa ajatellen. Antti Ala-Rantalan ajokki ehti kuitenkin toiseksi ennen kolmanneksi kirinyttä Gambinoa.

Figaro Brickin voittoaika oli 16,9ake.

”Täytyy olla hevoseen oikein tyytyväinen, vaikka voittomarginaali oli noin pieni. Se johtui siitä, että passailin viimeisessä kurvissa, kun Tommin hevonen (Gambino) tuntui niin voimakkaalta mun selässä, että en halunnut päästää sitä irti”, voiton omalla valmennettavallaan ohjastanut Juha Länsimäki sanoi radan voittajahaastattelussa.

”Tämä on enemmän vahva kuin nopea hevonen tässä vaiheessa. Tämä oli vasta sen kymmenes startti uralla, niin nopeus tulee sieltä vielä. Mä olen kyllä oikein tyytyväinen hevosen suoritukseen.”

Figaro Brick siirtyi syyskuussa Suomeen ja Länsimäen talliin. Aiemmin Ruotsissa Markus Svedbergin valmennuksessa kilpailleen ruunan osti kolmen henkilön kimppa, johon kuuluvat Atso Kangas-Hynnilä, Ismo Korpi ja Juha Mäki.

”Meillä oli vähän sisäpiiritietoa tästä. Vävyni on aiemmalla treenarilla hommissa, joten ei tarvinnut ihan umpimetsään ostaa”, Länsimäki paljasti. ”Tämä on nuori ja nouseva hevonen vielä. Ruvetaan varmaan katselemaan kovempiakin tehtäviä.”

Omistajista Ismo Korpi muistaa hevosen maksaneen Traveran huutokaupassa 75 000 kruunua. Menestys luonnollisesti maistuu hyvältä, vaikka aivan täytenä yllätyksenä se ei ole tullut.

”Eihän se voi paremmalta maistua. Itsekin olen ajelemassa työvuoron jälkeen Raahesta Pohjanmaalle, niin matka lyheni paljon. Jos leikkimielisesti sanon, niin 10 minuuttia joutui varastamaan työnantajan aikaa, että ehti rauhassa katsoa lähdön tabletilta. Työnantaja varmaan ymmärtää”, puhelimitse tavoitettu Korpi nauraa.

”Tietyllä tapaa nämä kaksi voittoa ovat olleet pieni yllätys, mutta kun näin Seinäjoen listat. olin tosi tyytyväinen, vaikka maililla oli rata 12. Siinä tuli ylivauhtinen juoksu, ja se meni kuin elokuvissa. Se oli hyvä startti.”

Korpi kertoo valmentajan tuumanneen jo ennen tiistain starttia, että Figaro Brick vaikuttaa hevoselta, joka suorittaa johtavan rinnaltakin hyvin.

”Sen näki nyt. Olen todella tyytyväinen. Hevonen teki siitä todella rehellisen juoksun.”

Korpi odottaa Figaro Brickin menestyvän myös jatkossa, mutta pitkän linjan hevosenomistajana hän tietää, että raviurheilussa asiat voivat muuttua nopeasti.

”Onneksi on oppinut häviämäänkin näiden kanssa, että ei lähde leijailemaan pilvilinnoihin.”

Tanpopon paras terä uupui

T5-pelin avauskohteessa Tanpopo palasi pitkältä paussilta. Viime syksynä SM-kolmoseksi juossut ruuna ampaisi kiihdytyksessä keulaan, mutta tauko näkyi maalisuoralla, vaikka vauhti oli matkalla todella maltillista. Tanpopo ei ollut vielä lainkaan parhaimmillaan, ja tämän hyödynsi New Life Wheels, joka kiersi viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoa toiseen ulos ja spurttasi maalisuoralla voittoon ajalla 16,0ake. Täysosuma oli sille kauden neljäs. Toiseksi kiri Juha Valtan valmennuksesta debytoinut Battle Jack. Kolmanneksi puolestaan kohosi toissa vuoden kriteriumkakkonen Stonecapes Sparrow.

Figaro Brickin tavoin toisen peräkkäisen voittonsa juoksi Jouko Kurhelan valmentama Liinan Liekki. Tamma kiri hienon juoksun päätteeksi jo kauden yhdeksänteen voittoon.

Loistavaa jälkeä on läpi vuoden tehnyt myös Iikka Nurmosen valmentama Ilos Sansibar. Tällä kertaa se puristi treenarin ohjastamana väkevästi johtavan rinnalta ykköseksi. Vakuuttava voitto irtosi ajalla 14,5ake, joka on ruunan uusi ennätys ryhmäajoissa. Ilos Sansibar on jäänyt uransa 24 startissa ainoastaan kuudesti kolmen parhaan ulkopuolelle.

Aripekka Pakkasen treenaama Muska jatkoi voittoputkeaan jo neljän täysosuman mittaiseksi. 3-vuotias tamma avasi uransa kahdella kakkossijalla, mutta ei ole sen jälkeen erehtynyt. Tiistain tolppa tuli hallitulla keulasoololla.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 New Life Wheels, 17,94%, 4,09 euroa

T5-2: 7 Figaro Brick, 20,78%, 10,60 €

T5-3: 8 Liinan Liekki, 35,45%, 14,93 €

T5-4: 2 Ilos Sansibar, 43,28%, 18,31 €

T5-5: 1 Muska, 46,44%, 19,86 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi